Παρατηρητήριο Κατά των Διακρίσεων

Διακρίσεις, Παρατηρητήριο Κατά των Διακρίσεων, Discrimination, socialpolicy.grΤο Παρατηρητήριο Κατά των Διακρίσεων αποτελεί μία δομή, εξοπλισμένη με το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, η οποία λειτουργεί με αντικείμενο την εκπόνηση ερευνών και μελετών σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, τη διεύρυνση και προώθηση της δικτύωσης μεταξύ στελεχών φορέων, δομών, υπηρεσιών υποστήριξης των ομάδων που υφίστανται διακρίσεις, με έμφαση στο πεδίο της απασχόλησης, καθώς και τη διάχυση της πληροφόρησης όσον αφορά τις καλές πρακτικές καταπολέμησης των διακρίσεων και την οργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων με στόχο την βελτίωση και αύξηση της ενημέρωσης και πληροφόρησης για τις διακρίσεις.

Στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου συνδυάζονται συστηματικά η οικονομικοτεχνική, η επιστημονική, η ερευνητική, η ενημερωτική και η διοικητική δραστηριότητα με την οργανωμένη συνεργασία και εταιρικότητα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ειδικότεροι στόχοι του παρατηρητηρίου είναι να:

  • αναπτύσσει, παρακολουθεί και υποστηρίζει την αξιολόγηση των ελληνικών πολιτικών κατά των διακρίσεων
  • ενισχύσει την ανταλλαγή εμπειριών και καλής πρακτικής για θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων και προώθησης της ισότητας, που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στη χώρα μας.
  • ενθαρρύνει τη διάδοση πληροφοριών για τις εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές καθώς και για τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων.
  • αξιοποιεί τα πορίσματα του κοινωνικού διαλόγου και εμπλέκει τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς στην προσπάθεια καταπολέμησης των διακρίσεων
  • αναπτυχθούν προϋποθέσεις καλύτερης εφαρμογής της νομοθεσίας η οποία υιοθετήθηκε από τις Οδηγίες 2000/43/EC και 2000/78/EΚ (Νόμος 3304/2005)

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.gsdb.gr/ocd/observatory/observatory.html

Διαβάστε Επίσης  Εκπαίδευση και κατάρτιση στην Ευρώπη: Τα κράτη μέλη σημείωσαν περαιτέρω πρόοδο

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!