Τράπεζα Χρόνου στο Δήμο Ηρακλείου-Δίκτυο Αχρήματης και Αλληλέγγυας οικονομίας

Το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» στα πλαίσια του «Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου», στο οποίο είναι και συντονιστής φορέας, γνωστοποιεί τη λειτουργία της Τράπεζας Χρόνου στο Ηράκλειο.

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο αχρήματης και αλληλέγγυας οικονομίας, ένα μέσο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων που λειτουργεί με μονάδα συναλλαγής το χρόνο και όχι χρήμα.

Παραδείγματος χάρη, ένας λογιστής προσφέρει φοροτεχνικές υπηρεσίες και δέχεται κηπουρικές εργασίες ή ένας καθηγητής μαθηματικών παραδίδει μαθήματα και σε αντάλλαγμα παίρνει ποσότητα λαδιού.

Σε αυτό το δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, η Τράπεζα Χρόνου στοχεύει να αναδείξει ανθρώπινες αξίες όπως η αλληλεγγύη, η προσφορά και η βοήθεια προς το συνάνθρωπο.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις για την Τράπεζα Χρόνου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται Δευτέρα έως Παρασκευή 9π.μ. με 5 μ.μ. στα γραφεία της Ζωοδόχου Πηγής (οδός Μ. Ασίας, Νέα Αλικαρνασσός, τηλ. 2810-344094), στο Γραφείο Διαμεσολάβησης (οδός Μεραμβέλου 56, τηλ. 2810-242121) και στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Χρόνου http://www.koinonikesdomes.gr/trapezachronou

Διαβάστε Επίσης  Οι Νύχτες Πρεμιέρας ξεφυλλίζουν τα «Ημερολόγια Αποστολής» των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!