Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας / Adobe 2012 State of Create Study

adobe 2012 state of create study, socialpolicy.gr

Ελένη Τομπέα-Η Παγκόσμια Ημέρα Δημιουργικότητας και Καινοτομίας – World Creativity and Innovation Day, εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα η εβδομάδα μεταξύ 15-21 Απριλίου (15 Απριλίου είναι η ημέρα γέννησης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι) είναι αφιερωμένη στις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου να παράγει νέες ιδέες, να παίρνει νέες αποφάσεις και να λαμβάνει νέες δράσεις ώστε να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Έρευνα του 2012, σύμφωνα με την Adobe® (Nasdaq:ADBE), φανερώνει ένα παγκόσμιο κενό δημιουργικότητας στις 5 μεγαλύτερες οικονομίες. Πρόκειται για μια διαδικτυακή έρευνα 5.000 ενήλικων ερωτηθέντων, 18 ετών και άνω, με 1.000 άτομα απο κάθε χώρα αντίστοιχα, Η.Π.Α., Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, και Ιαπωνία.

8 στους 10 ανθρώπους αισθάνονται πως η δημιουργικότητα είναι σημαντική για την οικονομική ανάπτυξη. Περίπου 2/3 των ερωτηθέντων της έρευνας δήλωσαν πως η δημιουργικότητα είναι πολύτιμη για την κοινωνική ανάπτυξη, ενώ μόλις 1 στους 4 δήλωσε πως εκπληρώνει στο μέγιστο τις δημιουργικές του δυνατότητες.

Εργατικό Κενό Δημιουργικότητας

Η μελέτη αποκαλύπτει ένα σημαντικότατο κενό της δημιουργικότητας στους χώρους εργασίας, όπου το 75% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι υπό αυξανόμενη πίεση για να είναι παραγωγικοί και όχι δημιουργικοί, παρά το γεγονός ότι αυξάνεται όλο και περισσότερο η απαίτηση να σκέφτονται δημιουργικά στη δουλειά. Σε όλες τις εξεταζόμενες χώρες, οι άνθρωποι είπαν ότι ξοδεύουν μόνο το 25% του χρόνου τους στο να σκέφτονται δημιουργικά στη δουλειά τους. Η έλλειψη χρόνου θεωρείται το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη δημιουργικότητα (47% σε παγκόσμιο επίπεδο, 52% στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής).

Ανησυχίες για την εκπαίδευση

Πάνω απο τους μισούς ερωτηθέντες θεωρούν ότι η δημιουργικότητα καταπνίγεται από τον τρόπο λειτουργίας των εκπαιδευτικών συστημάτων,  και πολλοί πιστεύουν ότι η έννοια της σύγχρονης δημιουργικότητας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική της υπόσταση (52% σε παγκόσμιο επίπεδο,  70% στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής).

Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα: Full Adobe 2012 State of create Study

worldcreativity.wordpress.com

 

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Νερού & Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας: Νερό και Κλιματική Αλλαγή

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!