Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (βεβαιώσεις-πιστοποιητικά)

ermis

Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ermis αποτελεί την ενιαία Κυβερνητική Διαδικτυακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης για την πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήσεων και την ασφαλή διεκπεραίωση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο ermis αποσκοπεί, μέσα από ένα σύνολο δράσεων, στο γενικότερο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη.

Η Κυβερνητική Πύλη παρέχει από ένα κεντρικό σημείο ολοκληρωμένη ενημέρωση στους πολίτες και τις επιχειρήσεις σχετικά με όλες τις συναλλαγές τους με την Δημόσια Διοίκηση (φυσικές ή ηλεκτρονικές), καθώς και επιλεγμένες υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Συναλλαγών μέσω των οποίων οι πολίτες μπορούν ηλεκτρονικά πλέον να εξυπηρετηθούν από την Δημόσια Διοίκηση. Από επιχειρησιακής πλευράς, η πύλη ermis αποτελεί το «ηλεκτρονικό πολυκατάστημα» της Δημόσιας διοίκησης και κινείται σε τρεις βασικούς άξονες που αφορούν:

Παροχή πληροφοριών

Η παροχή πληροφοριών αφορά την ολοκληρωμένη συλλογή και οργάνωση της απαιτούμενης πληροφορίας από το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης και την διάθεσή της στο Διαδίκτυο για την αξιόπιστη ενημέρωση πολιτών και επιχειρήσεων όσον αφορά στις συναλλαγές τους και στην αλληλεπίδρασή τους με τον κρατικό μηχανισμό.

Διαλειτουργικότητα

Ο ermis παρέχει τις απαραίτητες υποδομές για την πλήρη υποστήριξη της Διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης η διαλειτουργικότητα συνδέεται και με την ανάπτυξη εφαρμογών για την παροχή υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Συναλλαγών από ένα κεντρικό σημείο.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του ermis μπορούν να αξιοποιήσουν ένα μεγάλο πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών και να παραλάβουν στην ηλεκτρονική θυρίδα τους τη σχετική βεβαίωση/ πιστοποιητικό.

Ασφάλεια συναλλαγών

Ο ermis παρέχει ασφαλείς υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε κάθε επίπεδο με την χρήση κλιμακούμενων μεθόδων ψηφιακής αυθεντικοποίησης. Ανάλογα με τον τύπο των δεδομένων που διακινούνται στα πλαίσια της υποβολής της εκάστοτε υπηρεσίας, ο ermis υποστηρίζει διαφορετικά επίπεδα ταυτοποίησης των Πολιτών/Επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης, 

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΡΜΗ χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

   1. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες που παραλαμβάνετε το αποτέλεσμα είτε στην ηλεκτρονική σας θυρίδα είτε αν το επιθυμείτε από το επιλεγμένο ΚΕΠ.

 

2. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες που παραλαμβάνετε το αποτέλεσμα μόνο στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.

 

Για να εκτελέσετε μία ηλεκτρονική υπηρεσία από την πύλη ermis, θα πρέπει να μεταβείτε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), για να πιστοποιήσετε την ορθότητα των στοιχείων που απαιτούνται.Επιπλέον, τα έγγραφα που αποθηκεύτηκαν στην ηλεκτρονική σας θυρίδα από τον ΕΡΜΗ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως δικαιολογητικά σε διαδικασίες με τους δημόσιους φορείς.

  Προβολή αναλυτικών οδηγιών

Τέλος, μπορείτε να ενημερωθείτε αλλά και να εκτελέσετε την υπηρεσία ελέγχου εγκυρότητας ηλεκτρονικών εγγράφων που διατίθεται στο ευρύ κοινό και επιβεβαιώνει την εγκυρότητα των εγγράφων που έχουν παραχθεί από την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ermis.

  Έλεγχος εγκυρότητας ηλεκτρονικών εγγράφων ΕΡΜΗ

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!