Λονδίνο: Έντονες φυλετικές διαφοροποιήσεις στις συλλήψεις για ναρκωτικές ουσίες

Οι μαύροι πολίτες συγκεντρώνουν όχι μόνο περισσότερες πιθανότητες να δεχθούν έλεγχο από την αστυνομία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών από ότι οι λευκοί πολίτες, αλλά αντιμετώπιζουν επίσης διπλάσιες πιθανότητες να συλληφθούν σε περίπτωση ανεύρεσης ουσιών από την αστυνομία, σύμφωνα με νέα  μελέτη αναφορικά με τις φυλετικές διαφοροποιήσεις στον τρόπο εφαρμογής των νόμων κατά των ναρκωτικών .

Η μελέτη, έδειξε διαφοροποιήσεις στις διώξεις αναφορικά με την κατοχή κοκαϊνης στο Λονδίνο, με το 78% των μαύρων να διώκονται εν συγκρίσει με το 44% των λευκών. Οι μαύροι πολίτες συγκέντρωναν επίσης διπλάσιες πιθανότητες να διωχθούν για την κατοχή κάνναβης στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Η έκθεση, η οποία ανέλυσε δεδομένα από το υπουργείο Εσωτερικών της Αγγλίας (Home Office) σε συνδυασμό με πληροφορίες των αστυνομικών δυνάμεων της Αγγλίας και της Ουαλίας, ανέδειξε επίσης και την εφαρμογή πρακτικών τοπικών διαφοροποιήσεων (“postcode lottery”) σε μία έκδηλα παρατηρούμενη φυλετική προκατάληψη στην εφαρμογή  των νόμων και στην αστυνόμευση κατά των ναρκωτικών: Ενώ οι μαύροι πολίτες συγκέντρωναν έως έξι φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να δεχθούν έλεγχο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε εθνικό επίπεδο, σε τοπικό επίπεδο οι διαφορές κυμαίνονταν σημαντικά με την περιοχή του Dorset να «οδηγεί» τους μαύρους πολίτες σε 17 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες ελέγχων και συλλήψεων.

Επιπρόσθετα, σημειώθηκαν έντονες διαφοροποιήσεις στον τρόπο δικαστικής μεταχείρισης για κατοχή ναρκωτικών με βάση τη φυλή, με τους μαύρους πολίτες να οδηγούνται κατά το εξαπλάσιο από ότι οι λευκοί στην φυλακή για το ίδιο παράπτωμα.

guardian.co.uk

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων 2019 με θέμα την Ηλικιακή Ισότητα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!