Υπηρεσία “ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!” της Οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς

Υπηρεσία ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ! της Οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, socialpolicy.grΗ Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάδος λειτουργεί την Υπηρεσία «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!» με σκοπό να παρέχει ενημέρωση, καθοδήγηση και υποστήριξη σε θύματα και μάρτυρες διαφθοράς. Στόχος της είναι να καταγράψει και ταυτόχρονα να καταπολεμήσει τη διαφθορά στη ρίζα της με τη συμμετοχή και βοήθεια των πολιτών.

Στην Υπηρεσία «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!» μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης με σκοπό να αναφέρει περιστατικά διαφθοράς και να λάβει περαιτέρω βοήθειας και καθοδήγησης για το πώς και πού, μπορεί να απευθυνθεί ώστε να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της καταγγελίας του.

Η Ομάδα νομικών της Διεθνούς Διαφάνειας μέσα από την επεξεργασία των καταγγελιών θα έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τα ευάλωτα σημεία όπου ευδοκιμούν φαινόμενα διαφθοράς, να διατυπώνει και να προωθεί προτάσεις για τη βελτίωση των θεσμών σε εθνικό επίπεδο.

Η «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!» αποτελεί μέρος ευρωπαϊκής δράσης που υλοποιεί η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International) σε Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο. Απευθύνεται σε όλους: άτομα ή οργανισμούς που έχουν πέσει θύματα διαφθοράς ή οικονομικού εγκλήματος και επιθυμούν να το καταγγείλουν και να αναλάβουν δράση για να βάλουν ένα τέλος στη διαφθορά πριν κάποιος άλλος γίνει το επόμενο θύμα της.

Με τη συνδρομή της ομάδας νομικών της Υπηρεσίας «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΩΡΑ!» βοηθούνται και υποστηρίζονται θύματα διαφθοράς. Συγκεκριμένα:

  • Παρέχεται υποστήριξη και πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να καταγγείλουν περιστατικά που εμπεριέχουν διαφθορά, όπως κατάχρηση εξουσίας, ή απάτη, ή σπατάλη δημόσιων πόρων.
  • Η πληροφόρηση που παρέχει η Υπηρεσία περιορίζεται στη γνωστοποίηση της ύπαρξης συγκεκριμένων φορέων στους οποίους μπορεί κανείς να προσφύγει, ανάλογα με την υπόθεσή του και, εφόσον πρόκειται για δημόσιους φορείς (πληροφόρηση σχετικά με τη διεύθυνση και τις ώρες λειτουργίας κάθε υπηρεσίας).
  • Σε υποθέσεις που κατά τη διακριτική ευχέρεια της Υπηρεσίας κρίνονται ως σημαντικού ενδιαφέροντος και σοβαρότητας περιπτώσεις, η Υπηρεσία επικοινωνεί με τις καταγγελλόμενες πλευρές, αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα καταγγελλόμενα περιστατικά.
  • Παρέχονται πληροφορίες σε ανθρώπους που επιθυμούν να ενημερωθούν για τη διαφθορά και τους τρόπους καταπολέμησής της στην καθημερινή τους ζωή.
  • Μέσα από την καταγραφή των καταγγελιών εντοπίζονται ευαίσθητοι στη διαφθορά θεσμοί και προωθούνται προτάσεις για τη θεσμική αντιμετώπιση των περιστατικών διαφθοράς.

Κάλεσε την τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης 10190*για να συνομιλήσεις με ένα μέλος της Ομάδας μας.

H Γραμμή Υποστήριξης λειτουργεί με τη βοήθεια εθελοντών που καταγράφουν την καταγγελία σου και σε εξυπηρετούν άμεσα, όπου αυτό είναι δυνατό.

Η Γραμμή Υποστήριξης λειτουργεί: Δευτέρα & Παρασκευή: 15.00μ.μ. – 19.00μ.μ., Τετάρτη: 10.00π.μ. – 14.00μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες και καταγγελίες on line στην ιστοσελίδα: http://www.transparency.gr/diafaneiatora/

 

Διαβάστε Επίσης  Φινλανδία | Μεταρρύθμιση στις γονεϊκές άδειες ενισχύει την ευημερία των οικογενειών και την ισότητα των φύλων

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!