Οι “διαλυμένες” ζωές της Φουκουσίμα (φωτογραφίες)

Tο 2011 ύστερα από ένα μεγάλο σεισμό που δημιούργησε τσουνάμι, καταστράφηκε ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί η χειρότερη ατομική κρίση που έχει συμβεί παγκοσμίως τα τελευταία 25 χρόνια. Περίπου 160.000 άτομα που ζούσαν κοντά στις εγκαταστάσεις του σταθμού διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και η κυβέρνηση καθιέρωσε μια υποχρεωτική ζώνη εκκένωσης 20 χιλιομέτρων.

Ο φορέας εκμετάλλευσης της μονάδας, Tokyo Electric Power Co, αγωνίζεται να περιορίσει τα μολυσμένα ύδατα της περιοχής, 240 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, αλλά δυστυχώς τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν υπάρξει πολλές διαρροές και δυσλειτουργίες.

Ο φωτογράφος του Reuters, Damir Sagolj , επέστρεψε στην εγκαταλελειμμένη περιοχή τον περασμένο μήνα και απαθανάτισε τις παρακάτω εικόνες καταστροφής.

bp1

Ένα μικρό μνημείο για τα θύματα μπροστά από ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη πόλη Namie, περίπου 6 χιλιόμετρα από την περιοχή των εγκαταστάσεων του εργοστασίου.

bp3

Συντρίμμια ενός κατεστραμμένου σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη πόλη Namie.

bp8

Ένα ρολόι σταματημένο πίσω στο χρόνο,11 Μαρτίου 2011 στην κουζίνα ενός κατεστραμμένου σπιτιού στην πόλη Namie

bp15

Γιατρός διεξάγει εξέταση θυρεοειδούς σε ένα 4-χρονο κοριτσάκι στην πόλη Iwaky. O μη κερδοσκοπικός οργανισμός Iwaki Radiation Citizen Centre προσφέρει δωρεάν εξετάσεις θυρεοειδούς για παιδιά από την περιοχή της Φουκουσίμα. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας τα παιδιά της περιοχής διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του θυρεοειδούς μετά από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο.

bp20

Εικόνα από τα προκατασκευασμένα σπίτια του Κέντρου για τους εκτοπισμένους, στη πόλη Iwaki

bp10

Μια γυναίκα αναζητά αντικείμενα στο σπίτι της στη πόλη Namie, το οποίο αναγκάστηκε να εκκενώσει. Πάνω από 20.000 πρώην κάτοικοι της πόλης επισκέφτονται τα σπίτια τους μια φορά το μήνα με ειδικές άδειες, αλλά δεν επιτρέπεται να διανυκτερεύσουν εντός της ζώνης αποκλεισμού.

bp9

Ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης παρασυρμένο από το τσουνάμι σε ένα εγκαταλελειμμένο ορυζώνα, εντός της ζώνης αποκλεισμού, στην παραλιακή ζώνη κοντά στη Minamisoma.

bp5

Μια γυναίκα σε μια σύντομη επίσκεψη στο σπίτι της, περπατά κάτω από την ταμπέλα “Πυρηνική ενέργεια – η ενέργεια για ένα καλύτερο μέλλον,” στην είσοδο της άδειας πλέον πόλης Futaba, εντός της ζώνης αποκλεισμού στην Φουκουσίμα. Δεκαετίες πριν, οι πολίτες ήταν περήφανοι για τη “φιλοξενία” του πυρηνικού συγκροτήματος. Τώρα, είναι αναγκασμένοι να ζουν διάσπαρτα στην Ιαπωνία με καμία σαφή ένδειξη, για το πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

boston.com

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Τι σημαίνει σεξουαλική συναίνεση;

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!