Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών του ΕΚΚΑ στη Θεσσαλονίκη

Από τον Ιούλιο του 2013 το καταφύγιο- ξενώνας κακοποιημένων γυναικών του ΕΚΚΑ στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί προσφέροντας προστατευμένη φιλοξενία σε γυναίκες – θύματα ενδο-οικογενειακής βίας, κακοποίησης, εκμετάλλευσης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης (trafficking), καθώς και στα ανήλικα παιδιά τους.

Το καταφύγιο- ξενώνας εντάσσεται σε πανελλαδικό δίκτυο δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών της ΓΓΙΦ με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010-2013.

Στις φιλοξενούμενες, εκτός από στέγη και προστασία, παρέχεται από εξειδικευμένα στελέχη της δομής, φροντίδα και ψυχο-κοινωνική υποστήριξη, ώστε να μπορέσουν, σε προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον, να αντιμετώπίσουν πρακτικά θέματα που τις απασχολούν, επανα-σχεδιάζοντας το μέλλον τους. Όλα αυτά υλοποιούνται μέσα από την εφαρμογή εξατομικευμένων προγραμμάτων που διαμορφώνονται από τις ίδιες σε συνεργασία με τα  επιστημονικά στελέχη του ΕΚΚΑ.

Το καταφύγιο/ ξενώνας έχει διαμορφώσει δίκτυο συνεργασίας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ολόκληρης της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να υπάρχει πληροφόρηση για τις υπηρεσίες που παρέχει και μέσω των φορέων να ενημερώνονται οι γυναίκες – θύματα ενδο-οικογενειακής βίας και κακοποίησης για την ύπαρξή του ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του.

Γυναίκες που είναι θύματα ενδο-οικογενειακής βίας, αντιμετωπίζουν κακοποίηση, ή είναι θύματα εκμετάλλευσης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης (trafficking) μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες των κατά τόπους Δήμων, τα κατά τόπους Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας ή απευθείας στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΚΚΑ (τοπικά Κέντρα Κοινωνικής Στήριξης) ή να τηλεφωνούν στην Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197, ώστε να συζητήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, να τους δοθεί υποστήριξη και κατευθύνσεις, και στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο να φιλοξενηθούν στο καταφύγιο/ ξενώνα, οι ίδιες/ ή και τα παιδιά τους.

Για λόγους ασφάλειας και προστασίας των φιλοξενουμένων η διεύθυνση και τα τηλέφωνα των καταφυγίων/ ξενώνων είναι απόρρητα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

• Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Φοίνικα Θεσσαλονίκης: 2310 – 471101 ( ωράριο εργασίας)
• Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας: 197 ( όλο το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα).

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Περίοδοι κρίσης και ενδοοικογενειακή βία

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!