Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Εκστρατεία στην Ελβετία

Χιλιάδες παιδιά και οι νέοι θα βρεθούν στους δρόμους της Ελβετίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην εκμετάλλευση. Για δέκατη έκτη συνεχή χρονιά, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, η μη κυβερνητική οργάνωση της Ελβετίας Terre des hommes , εργάζεται για μια εθνική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για να τονίσει την εκμετάλλευση στην οποία εκτίθενται 168 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ 19 και 21 Νοεμβρίου 2013, σε περισσότερα από 100 σημεία σε όλη την Ελβετία, πάνω από 3400 μαθητές θα λάβουν μέρος στην εκστρατεία με τη διεξαγωγή ενημερωτικών περιπτέρων, τον καθαρισμό παπουτσιών, το πλύσιμο παρμπρίζ αυτοκινήτων ή αποκαλύπτοντας τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα. Σκοπός της εκστρατείας είναι οι ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη δυστυχία που βιώνουν εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο που εργάζονται υπό συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την εκπαίδευσή τους, την υγεία τους, την ασφάλεια τους ή ακόμα και την ηθική τους ανάπτυξη.

Κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, η Terre des hommes  επισκέφθηκε 67 τάξεις και χρησιμοποίησε το παιχνίδι ρόλων για να προβάλλει το πρόβλημα της εκμετάλλευσης των παιδιών. Επίσης παρέδωσε εκπαιδευτικό υλικό στη διάθεση των δασκάλων και αρμοδίων το οποίο είναι προσαρμοσμένο ανάλογα με τις διαφορετικές ηλικίες των συμμετεχόντων.

Το Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Νοεμβρίου 2013, οι ομάδες εθελοντών του οργανισμού στήνουν 25 ενημερωτικά περίπτερα για την ευαισθητοποίηση σχετικά Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού Εκστρατεία στην Ελβετίαμε τα δικαιώματα των παιδιών. Κινούμενα σχέδια με στόχο τα παιδιά θα παρουσιαστούν στο δρόμο με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δικαιώματα των λιγότερο τυχερών παιδιών σε όλο τον κόσμο και βιολογικές σοκολάτες γάλακτος, που παράγονται  με μεγάλη φροντίδα και μεράκι από την εταιρεία Schönberger Chocolaterie στη Λουκέρνη, θα  προσφέρονται στους περαστικούς έναντι του ποσού των 7 ελβετικών φράγκων. Όλα τα χρήματα και οι δωρεές που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για τις δράσεις του οργανισμού υπερ των δικαιωμάτων των παιδιών.

http://www.tdh.ch/en

 

Διαβάστε Επίσης  Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας 2019: "Ενεργώντας μαζί για να ενδυναμώσουμε τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τις κοινότητες για να τερματίσουν τη φτώχεια"

Κράτα το

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!