Ημερολόγιο 2014: Η τέχνη ενάντια στο φασισμό

Ημερολόγιο 2014 Η τέχνη ενάντια στο φασισμό, socialpolicy.grΤο Ημερολόγιο 2014: Η Τέχνη Ενάντια στο Φασισμό των εκδόσεων Α/συνεχεια επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση στο δύσκολο θέμα της επανεμφάνισης του φασισμού. Επιχειρεί να προβάλει την πολυμορφία της πολιτιστικής δημιουργίας όσων αντιστάθηκαν και αντιστέκονται σε αυτόν. Προσπαθεί να φωτίσει αυτή την άλλη, ανθρώπινη, θετική δυνατότητα και δύναμη κόντρα στον ορίζοντα μιας μαύρης αυγής, μίας νέας κοινωνικής βαρβαρότητας.

Μέσα από έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, από πίνακες ζωγραφικής μέχρι συνθέσεις κλασικής μουσικής, μέσα από το τεράστιο εύρος του λαϊκού πολιτισμού, από παραδοσιακά τραγούδια και κεντήματα μέχρι κόμικς, γκράφιτι και κονκάρδες, μέσα από έργα με χιούμορ αλλά και τραγικότητα, μέσα από έργα προειδοποίησης αλλά και μνήμης, η καλλιτεχνική δημιουργία προβάλλει ως πηγή δύναμης, ως ένα από τα πιο εμπνευσμένα αντίδοτα στο φασισμό, ικανά ακόμα να εμπνέουν.

Τα έργα που συλλέχθηκαν στο ημερολόγιο 2014, είναι μόνο ενδεικτικά του πλούτου και της παγκόσμιας εμβέλειας αυτού του αγώνα, υπογραμμίζοντας αυτή τη δυνατότητα και δύναμη για μια πιο ανθρώπινη ζωή και ένα δίκαιο κόσμο για όλους.

Χρωματίζουν την ελπίδα που αναβλύζει για μας σήμερα μέσα από τα χρώματα των τοιχογραφιών κρατουμένων στο πιο βαθύ σκοτάδι των θαλάμων των στρατοπέδων εξόντωσης του Άουσβιτς, δείχνοντας πως η τέχνη είναι (πιο) δυνατή ακόμα και μέσα στην καρδιά του θανάτου.

Στοιχεία έκδοσης
Σχήμα: 14,5 x 21 – Σελίδες: 160 – Τιμή: 9,5 ευρώ (με ΦΠΑ)

Για πληροφορίες και παραγγελίες:
τηλ. 210-3845870, φαξ. 210-3473561, email: info@asynechia.gr

asynechia.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Ενημέρωση - Δράση - Εκδήλωση του The Street Art Project σε συνεργασία με τις Εκδόσεις βιβλίων Περισπωμένη

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!