Σε λειτουργία Συμβουλευτικός Σταθμός για προβλήματα από το αλκοόλ στο Δήμο Αθηναίων

Με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ ο δήμος Αθηναίων και ο Ελληνικός Σύλλογος Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α), έθεσαν σε λειτουργία, από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, Συμβουλευτικό Σταθμό Οικογενειών, που φιλοξενείται  στο χώρο των Δημοτικών Ιατρείων  στο Παγκράτι.

Στο σταθμό διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη  από ψυχίατρο και ψυχολόγο, μέλη του ΕΣΚΟΠΑ,  παρέχουν ιατρική και ψυχοκοινωνική στήριξη, σε όσους το έχουν ανάγκη.

Στο ραντεβού υποδοχής  γίνεται μια αρχική εκτίμηση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ (ιατρικά, ψυχολογικά, κοινωνικά) και ακολούθως ενθαρρύνονται οι πάσχοντες και  οι οικογένειες τους  να ξεκινήσουν θεραπευτική διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος. Ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε οικογένειας  προτείνεται το θεραπευτικό πλαίσιο που πρέπει να ακολουθηθεί, αλλά κυρίως ενθαρρύνεται η συμμετοχή  στα ειδικά Κλαμπ Οικογενειών .

Το πρόγραμμα απευθύνεται  σε άτομα με προβλήματα από το αλκοόλ και στις οικογένειές τους και οι υπηρεσίες παρέχονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Σημειώνεται ότι τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού μέλη του Ε.Σ.Κ.Ο.Π.Α  παρέχουν και τηλεφωνική στήριξη στους πάσχοντες που επικοινωνούν .    

Στο χώρο του Συμβουλευτικού Σταθμού λειτουργεί  κλαμπ οικογενειών με προβλήματα από το αλκοόλ, ενώ  διατίθεται και σχετικό  ενημερωτικό υλικό.

Δημοτικά Ιατρεία Παγκρατίου, οδός Πρωταγόρα 3

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τρίτη 16:00 – 18:00

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7011948 & 210 7011949

Δήμος Αθηναίων

Διαβάστε Επίσης  Χρήση ουσιών και κορονοϊός

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!