Καταπάτηση της ιδιωτικότητας και ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το 76% των νέων ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την καταπάτηση της ιδιωτικότητας και των προσωπικών τους πληροφοριών online καθώς και για την κλοπή της διαδικτυακής τους ταυτότητας μέσα από τη χρήση σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Ινστιτούτο για την Οικογενειακή Ασφάλεια Online (FOSI).

Από την άλλη πλευρά, 34% των ερωτηθέντων εφήβων παραδέχονται ότι έχουν μοιραστεί τον κωδικό ασφαλείας τους με κάποιον άλλο πέρα από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους, ενώ παράλληλα αποκαλύπτουν πως μοιράζονται αρκετές προσωπικές τους πληροφορίες online. Πιο συγκεκριμένα, το 75% αποκαλύπτει το πλήρες ονομά τους, το 69% τη φωτογραφία τους, το 54% την ημερομηνία γέννησής τους, το 48% το όνομα του σχολείου που πηγαίνουν και το 47% τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τους. Επιπλέον, 1 στους 5 εφήβους αποκαλύπτουν και τα 5 αυτά στοιχεία στο Διαδίκτυο.

Παρ΄όλο που οι περισσότεροι έφηβοι χρησιμοποιούν τις «Ρυθμίσεις Ασφαλείας» για τουλάχιστον κάποια από τα προφίλ που διατηρούν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η έρευνα αποκαλύπτει ότι θα μπορούσαν να λαμβάνουν ακόμα περισσότερα μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων.  Περαιτέρω, συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας είναι πιο διαδεδομένα από άλλα. 69% των εφήβων δηλώνουν ότι έχουν ρυθμίσει μια ή περισσότερες συσκευές τους στο αυτόματο κλείδωμα που απαιτεί κωδικό ασφαλείας για τη χρήση του, ενώ ένα 56% χρησιμοποιεί διαφορετικούς κωδικούς για τους online λογαριασμούς του. Είναι ενθαρρυντικό ότι ακόμη και οι έφηβοι που δεν έχουν λάβει μέτρα για την προστασία τους δείχνουν πρόθυμοι να αρχίσουν να προσέχουν περισσότερο.

Τέλος, παρ’ όλο που οι νέοι είναι φοβερά εξοικειωμένοι με τις καινούριες online πλατφόρμες, οι ίδιοι προτείνουν πιο παραδοσιακές μέθοδους προσέγγισής τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τους κινδύνους κλοπής της διαδικτυακής τους ταυτότητας. Συγκεκριμένα, 56% των εφήβων υποστηρίζουν πως μια σχολική συγκέντρωση με εκπροσώπους της βιομηχανίας και ειδικούς επί τεχνολογικών θεμάτων θα ήταν ο ιδανικότερος τρόπος διαλόγου επί του θέματος.

Κλοπή διαδικτυακής Ταυτότητας

saferinternet.gr, fosi.org

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Βίντεο: «Η Χιλή ξύπνησε»

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!