Γκράφιτι made in Greece

Πηγή: washingtontimes.com

Γκράφιτι made in Greece, socialpolicy.gr

Έργο του καλλιτέχνη δρόμου WD στο κέντρο της Αθήνας, εμπνευσμένο από μια φωτογραφία ειδήσεων για τις πρόσφατες ταραχές στην Κωνσταντινούπολη. Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ελλάδα έχουν εμπνεύσει τους τοπικούς καλλιτέχνες του δρόμου, καθώς η χώρα πασχίζει να βγει από μια εξαετή ύφεση. Η επιγραφή στον τοίχο είναι φράση του Αργεντινού επαναστάτη Ernesto «Che» Guevara. (AP Photo)

Γκράφιτι made in Greece 2, socialpolicy.gr

Ο street artist Fikos ζωγραφίζει τοίχο στον Κολωνό της Αθήνας. O 27χρονος ζωγράφος σπούδασε βυζαντινή τέχνη, που εμφανώς επηρεάζει το έργο του. (AP Photo / Δημήτρης Μεσσήνης)

Γκράφιτι made in Greece 3, socialpolicy.gr

Graffiti μέσα από κλειστά ρολά εμπορικού κέντρου στο κέντρο της Αθήνας. Η εξαντλητική οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε κλείσιμο χιλιάδες καταστήματα στην ελληνική πρωτεύουσα. (AP Photo / Δημήτρης Μεσσήνης)

Γκράφιτι made in Greece 4, socialpolicy.gr

Πρόσοψη κτιρίου κοσμείται από το έργο του καλλιτέχνη Alex Martinez (Λονδίνο) στο κέντρο της Αθήνας. Η Ελλάδα προσέλκυσε διεθνείς καλλιτέχνες του δρόμου στην πρωτεύουσα της λόγω της διαθεσιμότητας για έργα και τον σχετικά χαλαρό νόμο περί της τέχνης γκράφιτι. AP Photo / Δημήτρης Μεσσήνης)

Γκράφιτι made in Greece 5, socialpolicy.gr

Ένας άστεγος άνδρας κοιμάται δίπλα στο έργο του 30χρονου καλλιτέχνη του δρόμο Sonke στο κέντρο της Αθήνας. Απόφοιτος γραφικών τέχνων ο Sonke εργάζεται ως καθηγητής τέχνης στην Αθήνα και έχει ομάδες graffiti στην Αθήνα, το Παρίσι και το Βερολίνο. (AP Photo / Δημήτρης Μεσσήνης)

Γκράφιτι made in Greece 6, socialpolicy.gr

Mια γυναίκα περπατά μπροστά από το το έργο «σύλληψη» του street καλλιτέχνης WD, στην περιοχή Εξαρχείων στο κέντρο της Αθήνας.

Γκράφιτι made in Greece 7, socialpolicy.gr

Το έργο «Στιγμή» από τον Έλληνα street artist SMTS περιβάλλεται από πολλά άλλα graffiti στα Εξάρχεια στο κέντρο της Αθήνας. Η περιοχή των εξαρχείων, είναι γνωστή για την τέχνη του δρόμου, αλλά και ως το σπίτι μιας μεγάλης αναρχικής κοινότητας. (AP Photo / Δημήτρης Μεσσήνης)

Γκράφιτι made in Greece 8, socialpolicy.gr

Ένας μοτοσικλετιστής περνά μπροστά από το έργο «έλεγχος πρόσβασης» του Έλληνα street καλλιτέχνη iNO, στην κεντρική οδό Πειραιώς στην Αθήνα.

Γκράφιτι made in Greece 9, socialpolicy.gr

Πεζοί περνούν μπροστά από γκράφιτι του artist iNO, σε εκθεσιακό χώρο που δημιουργήθηκε στη θέση ενός παλιού εργοστάσιου φωταερίου, στην κεντρική οδό Πειραιώς στην Αθήνα.

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  10ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders | Αφιέρωμα: Νέοι και Εργασία / Γυναίκες και Εργασία

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!