Ολοκληρωμένο Σχέδιο Στήριξης Ανέργων Για Την Προώθηση Στην Απασχόληση Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς Και Νήσων

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» με τους εξής εταίρους

Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΠΥΞΙΔΑ
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά
Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά
Δήμος Σπετσών
Δήμος Σαλαμίνας
Ένωση Εμπόρων, Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Επαρχίας Αίγινας
Εμπορικός, Επαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Ύδρας
Γ. ΑΜΑΡΑ & ΣΙΑ ΕΕ
Εταιρία Έρευνας & Επικοινωνίας – Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανώνυμη Εταιρία
Δήμος Αίγινας

στο πλαίσιο της πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ» με κωδικό ΟΠΣ «464668» και σύμφωνα με την απόφαση ένταξης στον Άξονα Προτεραιότητας 8 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» του ΕΠ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους: καλεί άνεργους, μακροχρόνια άνεργους με έμφαση στις γυναίκες, οι οποίοι είναι Δημότες ή Μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων και συγκεκριμένα των δήμων Πειραιά, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Αίγινας, Σπετσών, Ύδρας και Σαλαμίνας, να συμμετέχουν στο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ» και να ενταχθούν σε συγκεκριμένες δράσεις με σκοπό την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.

— ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Στόχος και αναμενόμενα αποτελέσματα υλοποίησης πράξης: Η πράξη αποβλέπει και στοχεύει στην κοινωνική και εργασιακή προετοιμασία εβδομήντα οκτώ (78) συνολικά ανέργων ατόμων των περιοχών παρέμβασης, προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να αυξήσουν την απασχολησιμότητά τους με την ένταξη τους σε θέσεις εργασίας καθώς και η ανάπτυξη μικρών επιχειρηματικών σχεδίων (αυταπασχόληση) έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν την έντονη ανεργία και υποαπασχόληση, που πλήττει ιδιαίτερα τις δυτικές συνοικίες του Πειραιά και τους Δήμους Σπετσών, Σαλαμίνας, Ύδρας και Αίγινας. Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων που θα επιλεχθούν ανέρχεται στους 78, εκ των οποίων:

(12) ωφελούμενοι που θα δημιουργήσουν δική τους μικρή επιχείρηση, κάνοντας πράξη την επιχειρηματική τους ιδέα και πιστεύοντας στις δυνάμεις και ικανότητες τους, ενώ θα εκπονηθούν αντίστοιχα επιχειρηματικά σχέδια (business plan) για κάθε ωφελούμενο/η.

(66) ωφελούμενοι μέσω της εφαρμογής των δράσεων απασχόλησης (μερικής – πλήρους) θα ενταχθούν στην αγορά εργασίας, στον εμπορικό κλάδο (πωλήσεις) ή στον κλάδο παροχής υπηρεσιών (τουρισμός – εστίαση).

Γενικά χαρακτηριστικά ομάδας στόχου: Στην περιοχή παρέμβασης εντοπίζεται σημαντικός αριθμός ανέργων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας γι’ αυτό και η πρόσκληση απευθύνεται σε ανέργους (άνδρες και γυναίκες) που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.Αριθμός ωφελουμένων του σχεδίου δράσηςð Εβδομήντα οκτώ (78) άτομα άνεργα συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν από παρόν σχέδιο. Εξ΄αυτών:

46 γυναίκες
8 άνεργοι κάτω των 25 ετών

Περισσότερες πληροφορίες: www.bep.gr

Διαβάστε Επίσης  Η απασχόληση αυξήθηκε σε 9 από τις 10 περιφέρειες της ΕΕ το 2018

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!