Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο

Με μια νέα δυναμική παρέμβασή του ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών διευρύνει το δίκτυο κοινωνικής προστασίας ενισχύοντας τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και φροντίδας. Με δεδομένη την επιτυχημένη λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου, το οποίο συστεγάζεται με το Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών στην οδό Καυκάσου, ένα δεύτερο ιατρείο πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο έρχεται να πολλαπλασιάσει τις δωρεάν υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ το επόμενο διάστημα αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής και του μοναδικού σε όλη την Ελλάδα οκταώροφου Δημοτικού Ιατρικού Κέντρου, επί της οδού Επταπυργίου.

Το δεύτερο Δημοτικό Ιατρείο λειτουργεί στη Νεάπολη και στεγάζεται στο κτίριο του Β΄ ΚΑΠΗ (Διομήδου Κομνηνού 3 & Λαγκαδά), και είναι έτοιμο να τεθεί στην υπηρεσία των πολιτών παρέχοντας σε αυτούς δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και φροντίδας. Χθες έγινε η εγκατάσταση νέων σύγχρονων μηχανημάτων, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να τοποθετηθούν και νέα.

Συγκεκριμένα, στους χώρους του Δημοτικού Ιατρείου της Νεάπολης βρίσκονται από χθες:

  • Ένα εργομετρικό ποδήλατο, το οποίο χρησιμοποιείται για test κόπωσης και stress echo χωρίς την χρήση φαρμάκων. Το μηχάνημα είναι υπερσύγχρονο, τελευταίας τεχνολογίας και απευθύνεται σε υπερήλικες με καρδιολογικά προβλήματα, αλλά και σε αθλητές. Το λογισμικό του παρέχει στον ιατρό τη δυνατότητα μιας πλήρους ψηφιακής αρχειοθέτησης όλων των ιατρικών δεδομένων που προκύπτουν από την εξέταση. Αντίστοιχης τεχνολογίας και δυνατοτήτων μηχανήματα έχουν μόνο καρδιολογικές κλινικές νοσοκομείων όπως το Αττικό και το Ωνάσειο, ενώ σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη υπάρχει μόνο ένα ακόμη όμοιό του.
  • Ένας υπερηχοτομογράφος για καρδιολογικό, ουρολογικό, και γυναικολογικό υπέρηχο, με αντίστοιχες κατάλληλες εξειδικευμένες κεφαλές.
  • Ένα holder ρυθμού που παρακολουθεί και την υπνική άπνοια. Αυτή είναι μια συσκευή που για πρώτη φορά, σε πανελλήνια κλίμακα, αποκτάται από δημόσιο οργανισμό, στο πλαίσιο του σχεδιασμού δημιουργίας τμήματος άπνοιας στον χώρο του Κ.Α.Π.Η., με σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών και κατοίκων που αντιμετωπίζουν σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Μάλιστα, θα δημιουργηθεί και τμήμα άπνοιας ώστε να εξεταστούν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα.

SONY DSC

Τα Δημοτικά Ιατρεία, δυο πλέον στον αριθμό, λειτουργούν με ευθύνη του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το ταμείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών και εξυπηρετούν τους δημότες και κατοίκους και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου. Στελεχώνονται από 22 γιατρούς εννέα διαφορετικών ειδικοτήτων (παθολόγος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ουρολόγος, οφθαλμίατρος, γυναικολόγος, νευρολόγος, παιδίατρος, γενικής ιατρικής), ενώ σύντομα θα προστεθούν άλλες δυο ειδικότητες.
Στις εγκαταστάσεις τους παρέχονται πλήρεις ιατρικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους πολίτες, με προτεραιότητα σε άνεργους και ανασφάλιστους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, στους ηλικιωμένους-μέλη των ΚΑΠΗ και τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συγκεκριμένα παρέχονται υπηρεσίες κλινικής εξέτασης, παραπομπής για περαιτέρω διαγνωστικό έλεγχο, συνταγογραφίας.
Επιπλέον, διενεργούνται μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, ενεσοθεραπείες, εργαστηριακές και μικροβιολογικές εξετάσεις, μετρήσεις σακχάρου, παθολογικοί έλεγχοι, καρδιολογικοί έλεγχοι (υπέρηχος, καρδιογραφήματα, holter ρυθμού), ουρολογικοί έλεγχοι (υπέρηχος), οφθαλμολογικοί έλεγχοι, ορθοπεδικοί έλεγχοι, γυναικολογικοί έλεγχοι (υπέρηχος) και νευρολογικοί έλεγχοι. Επίσης, παρέχονται πιστοποιητικά υγείας σε επαγγελματίες και βεβαιώσεις σε μαθητές για την παρακολούθηση του μαθήματος της γυμναστικής στο σχολείο και σε ηλικιωμένους για τα τμήματα γυμναστικής των ΚΑΠΗ.

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!