Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και Ευάλωτων Πληθυσμών αιτούντων άσυλο (ΣΤΕΓΗ PLUS +)

Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και Ευάλωτων Πληθυσμών αιτούντων άσυλο (ΣΤΕΓΗ PLUS +)
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος «SOAM -Υποστηρίζοντας Οργανώσεις που βοηθούν μεταναστευτικό πληθυσμό σε αναζήτηση ασύλου στην Ελλάδα / Supporting Organisations that assist migrant asylum seeking population in Greece» η PRAKSIS και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός λειτουργούν Κέντρα Φιλοξενίας στην Αθήνα και την Πάτρα για την στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλων ευάλωτων πληθυσμιακά ομάδων που αιτούνται άσυλο (μονογονεϊκές και πολυμελείς οικογένειες, άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, ηλικιωμένοι, θύματα βασαν ιστηρίων κλπ).
 
Στην Αθήνα λειτουργεί από τις 9 Ιανουαρίου 2014 Κέντρο Φιλοξενίας που παρέχει τη δυνατότητα στέγασης σε σαράντα (40) ασυνόδευτους ανήλικους και στην Πάτρα Κέντρο Φιλοξενίας για τριάντα (30) ασυνόδευτους ανήλικους και σαράντα (40) άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ασυνόδευτες μητέρες με παιδιά), αιτούντων άσυλο.
 
Μερικές από τις υπηρεσίες που παρέχονται είναι:
• Κάλυψη βασικών αναγκών
• Ψυχοκοινωνική στήριξη και νομική συνδρομή
• Ιατρονοσηλευτική φροντίδα
• Υπηρεσίες διερμηνείας / διαμεσολάβησης
• Υπηρεσίες συνοδείας
• Υπηρεσίες ατομικής υγιεινής
• Προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, κατάρτισης, δημιουργικής απασχόλησης, ενισχυτικής διδασκαλίας
• Διασύνδεση με την αγορά εργασίας για ενηλίκους
 
Τη διαχείριση του Κέντρου Φιλοξενίας στην Αθήνα έχει αναλάβει η PRAKSIS σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (υπεύθυνο για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τη δημιουργική απασχόληση των φιλοξενουμένων). Στην Πάτρα, η PRAKSIS υλοποιεί τις δράσεις για τους ασυνόδευτους ανηλίκους αιτούντων άσυλο και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τις αντίστοιχες δράσεις για τις ευάλωτες ομάδες αιτούντων άσυλο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
 
________________
 
Πηγή: Observatory on Combating Discrimination, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Καταπολέμηση των Διακρίσεων στην Ελλάδα, Τεύχος 2,

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!