Ο Συνήγορος του Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Συνήγορος του Πολίτη συμμετέχοντας και φέτος με τον θεσμικό του ρόλο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εστιάζει την προσοχή του στο εξαιρετικά επίκαιρο και σοβαρό θέμα της προστασίας και διαχείρισης της παράκτιας ζώνης.

Η πρόσφατη θέση σε δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την οριοθέτηση και διαχείριση της παράκτιας ζώνης, σε συνδυασμό με τα σχέδια νόμων για τη ρύθμιση της δυνατότητας εξαγοράς από ιδιώτες κατεχομένων ακινήτων του Δημοσίου και την εξωδικαστική επίλυση ιδιοκτησιακών διαφορών μεταξύ Δημοσίου κι ιδιωτών, δικαιολογούν την έντονη ανησυχία της Αρχής.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ιδίως στην παρούσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία, τονίζει ότι έχει ύψιστη σημασία να εξασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών, με σεβασμό στη διατήρηση και προστασία των περιβαλλοντικών αγαθών, ώστε να μην υποθηκεύσουμε τη φυσική κληρονομιά των επερχόμενων γενεών.

Δελτίο Τύπου

synigoros.gr

Διαβάστε Επίσης  7 λόγοι για τους οποίους τα συστήματα τροφίμων των αυτοχθόνων λαών μπορούν να συνεισφέρουν στην άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!