«Νεολαία και Ψυχική Υγεία»: Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2014

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας 2014 είναι «Νεολαία και Ψυχική Υγεία» με σύνθημα η «Ψυχική Υγεία είναι σημαντική» («Mental Health Matters»).

Νέοι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας βιώνουν συχνά στιγματισμό και διακρίσεις, οι οποίες με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε αποκλεισμό και / ή να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από το να ζητήσουν βοήθεια, λόγω του φόβου στιγματισμού.

Απαιτούνται προσπάθειες για να ξεπεραστεί αυτό το στίγμα και να εξασφαλιστεί ότι οι νέοι με προβλήματα ψυχικής υγείας μπορούν να έχουν μια πλήρη και υγιή ζωή, δίχως το φόβο της απομόνωσης και της περιττής ντροπής, επιδιώκοντας ανοιχτά τις υπηρεσίες και την υποστήριξη που χρειάζονται.

Το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, μέσω της Focal Point για τη νεολαία, και του Διο-οργανικού Δικτύου για την Ανάπτυξη των Νέων, προωθεί μια πολυδιάστατη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης του στιγματισμού και της προώθησης της κοινωνικής ένταξης, ώστε να δοθούν σε όλους τους νέους ανθρώπους οι ευκαιρίες για να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες και τους στόχους τους.

Mental Health Matters

undesadspd.org

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!