Έναρξη του προγράμματος «Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο Δήμο Τρικκαίων

Την ερχόμενη Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος «Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο Δήμο Τρικκαίων.

Το πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Αμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» του υπουργείου Εργασίας υλοποιείται με δικαιούχο τη «ΣΥΝΕΙΡΜΟΣ αμκε» και τη σύμπραξη πλήθους φορέων: Δήμος Τρικκαίων, Επιμελητήριο Τρικάλων, Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, Φαρμακευτικός Σύλλογος Τρικάλων, Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, Φίλες της Αγάπης, Χριστιανή Αδελφότης Κυριών «Η Αγία Βαρβάρα», στον θεματικό άξονα προτεραιότητας 4 του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού.

Πρόκειται για ένα πλέγμα και ένα δίκτυο παροχής βασικών αγαθών και υπηρεσιών σε αναξιοπαθούντες πολίτες.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν πέντε δομές:

  1. Κοινωνικό Παντοπωλείο, δηλαδή ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος, αλλά με προμήθεια κατ’ελάχιστον προϊόντων αξίας 40 ευρώ σε συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχω.
  2. Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, με εξυπηρέτηση τουλάχιστον 50 ωφελούμενων ανά ημέρα και υπηρεσίες φιλοξενίας.
  3. Δομή παροχής συσσιτίων, σε άπορους και άστεγους, τουλάχιστον 100 τον αριθμό.
  4. Κοινωνικό Φαρμακείο, για παροχή δωρεάν φαρμάκων, παραφαρμακευτικών προϊόντων και υγειονομικού υλικού σε τουλάχιστον 100 άστεγους, άπορους και άνεργους, κάθε μήνα.
  5. Γραφείο Διαμεσολάβησης, με παροχή υπηρεσιών πληροφόρησης σε τουλάχιστον 200 άστεγους, άπορους και άνεργους, κάθε μήνα, σχετικά με δομές στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν, προκειμένου να ωφεληθούν από τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που αυτές υλοποιούν.

Οι δομές Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, καθώς και η σίτιση, θα υλοποιηθούν στους υπάρχοντες χώρους, ενώ το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο παλιό κτήριο του Νοσοκομείου Τρικάλων, το οποίο είχε παλιότερα παραχωρηθεί στον Δήμο, από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Δήμος Τρικκαίων

Διαβάστε Επίσης  Active citizens fund: Οι νέες προσκλήσεις του προγράμματος των ΕΕΑ Grants για την Κοινωνία των Πολιτών μόλις άνοιξαν!

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!