Επεκτείνεται το πρόγραμμα τηλεϊατρικής στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας

Δήμος Δράμας Ιατρική κάλυψη ανέργων, ανασφάλιστων και κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών μέσω τηλεϊατρικής, socialpolicy.grΣτην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας επεκτείνεται το πρόγραμμα τηλεϊατρικής, το οποίο διενεργείται με Κοινοτική χρηματοδότηση (είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ). Σε σύσκεψη που συνεκλήθη σήμερα υπό την προεδρία του Δημάρχου, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και του ενός των ιατρών οι οποίοι εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος, αποφασίσθηκαν τα εξής για τη συνέχισή του:

1. Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής, με εξετάσεις που προσδιορίζουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, θα επεκταθεί στην περιφέρεια του Δήμου, μετά την αρχική πετυχημένη εφαρμογή του στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ιατρείο. Αρχικά, θα επικεντρωθεί στις ορεινές περιοχές των Αρφαρών και των χωριών της Αλαγονίας, με τη συμβολή των στελεχών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

2. Ο Δήμος Καλαμάτας θα διαθέσει στον ιατρό ένα σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο δημοτικό όχημα για τις μετακινήσεις του και τη μεταφορά του απαραίτητου εξοπλισμού και του υγειονομικού υλικού. Επίσης, θα παράσχει μέσα μετακίνησης ώστε οι κάτοικοι απομακρυσμένων οικισμών να συγκεντρώνονται σε κεντρικά σημεία των ορεινών περιοχών για να εξετασθούν. Θα ακολουθήσει η διενέργεια εξετάσεων και σε άλλες περιοχές.

3. Θα προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη με δίμηνη σύμβαση δύο νοσηλευτριών, για την υποστήριξη του ιατρού. Επίσης, θα τροποποιηθεί κατάλληλα το πρόγραμμα, ώστε οι νοσηλεύτριες να προσληφθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου και όχι έργου, που αποτελούσε αποτρεπτικό παράγοντα για την απασχόλησή τους.

Δήμος Καλαμάτας

Διαβάστε Επίσης  Χρήση ουσιών και κορονοϊός

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!