Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει ενισχύσεις για απολυμένους σε Ελλάδα και άλλες χώρες

Η ολομέλεια του ΕΚ ενέκρινε την παροχή βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση στους απολυμένους της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart καθώς και σε πρώην εργαζόμενους σε βιομηχανίες της Ισπανίας, της Ολλανδίας και της Ρουμανίας, προκειμένου αυτοί να βρουν νέες θέσεις εργασίας.

Οι σχετικές νομοθετικές πράξεις μένει τώρα να εγκριθούν και από το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών το οποίο αναμένεται να ψηφίσει για τις ενισχύσεις στην Ελλάδα και τη Ρουμανία στις 25 Σεπτεμβρίου και για την Ισπανία και την Ολλανδία στις 8 Οκτωβρίου.

508 εργαζόμενοι της ελληνικής εταιρείας αρτοποιίας Nutriart (πρώην Καραμολέγκος) απολύθηκαν στις περιοχές της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την πτώχευση της εταιρείας. Η κρίση οδήγησε στην κάθετη πτώση της ζήτησης των νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων της αρτοποιίας Nutriart και η διοίκηση της εταιρείας αντιμετώπισε επιπλέον οικονομικά προβλήματα λόγω των καθυστερήσεων στις πληρωμές των πελατών της. Την ίδια στιγμή οι ελληνικές τράπεζες αδυνατούσαν να παράσχουν πιστώσεις στην εταιρεία.

Τα € 6.096.000 της ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ) θα δοθούν για την επανεκπαίδευση των 508 απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την εκπαίδευση 505 άνεργων νέων στην Κεντρική Μακεδονία, μία περιοχή όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων αγγίζει το 60,4%.

– Το νομοθετικό ψήφισμα για την Ελλάδα εγκρίθηκε με 624 ψήφους υπέρ, 69 κατά και 11 αποχές.

— Βοήθεια σε απολυμένους σε Ισπανία, Ρουμανία και Ολλανδία

Η Ισπανία θα λάβει € 700.000 για τους 400 εργαζομένους που απολύθηκαν από τρεις βιομηχανίες ξυλείας στην περιοχή Castilla y León και € 960.000 για τους 280 απολυμένους στην περιοχή Aragón.

Οι ρουμανικές αρχές θα λάβουν ενίσχυση από το ΕΤΠ ύψους € 3.571.150 προκειμένου να βοηθήσουν τους 1.000 εργαζομένους που απολύθηκαν από την εταιρεία κατασκευής προϊόντων σιδήρου και χάλυβα Mechel Campia Turzii.

Οι ολλανδικές αρχές θα λάβουν ενίσχυση ύψους € 1.625.781 για την στήριξη των 475 εργαζομένων που απολύθηκαν από 89 κατασκευαστικές εταιρίες στις επαρχίες Gelderland και Overijssel.

______________

Αναλυτικότερα για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής:

Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση

Πηγή: europedirect.cut.ac.cy

Διαβάστε Επίσης  Πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!