Χόνγκ Κόνγκ: Η επανάσταση της ομπρέλας (φωτογραφίες)

Διαδηλωτές φορούν προστατευτικά γυαλιά ύστερα από τη διάδοση της φήμης πως η αστυνομία θα χρησιμοποιήσει δακρυγόνα έξω από το κτιριακό συγκρότημα της κυβέρνησης. Χιλιάδες υποστηρικτές της δημοκρατίας παρέμειναν στους δρόμους του Hong Kong για ακόμη μια ημέρα διαμαρτυριών. (Chris McGrath/Getty Images)

Επιμέλεια: Τομπέα Ελένη/Ντούνης Ανδρέας

Οι διαμαρτυρίες στο Χόνγκ Κόνγκ συνεχίζονται αφού δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αψήφισαν τις  εκκλήσεις για να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε περισσότερες γειτονιές μετά την επέμβαση της αστυνομίας που επιχείρησε να διαλύσει τα πλήθη με κλομπ και τα δακρυγόνα νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Οι διαδηλωτές, υπέρμαχοι της Δημοκρατίας διαμαρτύρονται για τον περιορισμό των εκλογικών τους επιλογών για τις εκλογές ηγεσίας του 2017.

Το γεγονός πως οι διαδηλωτές , χρησιμοποιούσαν ομπρέλες για την προστασία τους από τα δακρυγόνα κατά τη διάρκεια της νύχτας και για προστασία από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεδομένου ότι συνέχιζαν την καθιστική τους διαμαρτυρία καθόλη την ημέρα,  οδήγησε στην δημιουργία ενός νέου κινήματος με την ονομάσια: Η επανάσταση της ομπρέλας.

Οι ηγέτες των ακτιβιστών υποσχέθηκαν την επέλευση μίας νέας «εποχής πολιτικής ανυπακοής», έπειτα από την απόφαση του Πεκίνου για τον περιορισμό του δικαιώματος του εκλέγεσθαι μόνο σε «όσους πρόσκεινται φίλια στην κινεζική κυβέρνηση».

Μόνο όσοι λάβουν την έγκριση του Πεκίνου θα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του κυβερνήτη της ημι-αυτόνομης πόλης στις εκλογές του 2017.

Η Κίνα προειδοποίησε «ότι τα ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις στο Hong Kong αποτελούν εσωτερικές υποθέσεις της, και η παρέμβαση εξωτερικών χωρών είναι μη-επιτρεπτή».

China Hong Kong Dilemma

Τα Ματ πετούν δακρυγόνα σε φοιτητές που διαδηλώνουν γύρω από τους δρόμους των γραφείων της κυβέρνησης του Χόνγκ Κόνγκ, νωρίς το πρωί της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου 2014. (Wally Santana/AP)

bp5

Διαδηλωτές κρατούν ψηλά τα κινητά τους τηλέφωνα σε μια επίδειξη αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το αρχηγείο του νομοθετικού Συμβουλίου στο Hong Kong – 29 Σεπτεμβρίου 2014. (Xaume Olleros/AFP/Getty Images)

CHINA HONG KONG OCCUPY

Διαδηλωτές μπλοκάρουν τις γραμμές του τραμ. (Alex Hofford/EPA)

CHINA HONG KONG OCCUPY

Διαδηλωτής φορά και κρατά κίτρινες κορδέλες που συμβολίζουν τη δημοκρατία. (Alex Hofford/EPA)

HONGKONG-CHINA/

Φωτορεπόρτερ ξεκουράζεται καθώς οι διαδηλωτές μπλοκάρουν τον κεντρικό δρόμο της οικονομικής κεντρικής περιοχής, έξω από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές αψήφησαν τις επιθέσεις της αστυνομίας με γκλοπ και δακρυγόνα και παρέμειναν στις θέσεις τους. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές προκλήσεις για το Πεκίνο, από την εποχή της καταστολής στην πλατεία Τιενανμέν πριν από 25 χρόνια. (Carlos Barria/Reuters)

bp13

Ένας άντρας βοηθά τους διαδηλωτές να χρησιμοποιήσουν μια πρόχειρη σκάλα για να σκαρφαλώσουν πάνω από τα οδοφράγματα, έξω από το κτίριο της κυβέρνησης. (Chris McGrath/Getty Images)

Hong Kong Democracy Protest

Χιλιάδες φοιτητές συγκεντρώνονται για καθιστική διαμαρτυρία ώστε να μπλοκάρουν τους κεντρικούς δρόμους μιας απο τις δημοφιλέστερες συνοικίας μόδας του Hong Κονγκ. (Wally Santana/AP)

Hong Kong Democracy Protest

Ένας μασκοφόρος φοιτητής οχυρώνει οδοφράγματα για να εμποδίσει την πρόσβαση στους κεντρικούς δρόμους της επιχειρηματικής περιοχής του Hong Kong. (Vincent Yu/AP)

Πηγή: boston.com

socialpolicy.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας 2019: "Τα παιδιά δεν πρέπει να εργάζονται στα χωράφια, αλλά στα όνειρα!"

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!