Διάκριση λόγω φύλου στην καταβολή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

συνήγορος-του-πολίτηΓυναίκα υπάλληλος (κλάδου Πληρώματος Ασθενοφόρου, κατηγορίας ΔΕ) η οποία εργαζόταν σε νοσοκομείο, διαμαρτυρήθηκε στον Συνήγορο επειδή ήταν η μόνη από τους άνδρες συναδέλφους της οδηγούς που δεν ελάμβανε το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, παρ’ όλο που ασκούσε ακριβώς το ίδια καθήκοντα με εκείνους.

Η αναφερόμενη είχε υποβάλει σχετικό ερώτημα στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν χωρίς όμως να έχει λάβει απάντηση. Αφού διερεύνησε την υπόθεση, ο Συνήγορος επισήμανε στην αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου ότι η υπάλληλος παρείχε ίσης αξίας εργασία με τους συναδέλφους της και επομένως δικαιούται ίση αμοιβή με αυτούς, οπότε το μηναίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας πρέπει να καταβάλλεται και σε εκείνη. Μετά την παρέμβαση της Αρχής το νοσοκομείο κατέβαλε στην εργαζόμενη το επίδομα με αναδρομική ισχύ.

Σύνοψη Διαμεσολάβησης

Διαβάστε Επίσης  «Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στη βία» | 3ημερο Δράσεων Eνημέρωσης και Eυαισθητοποίησης από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!