Έναρξη Υλοποίησης του σχεδίου «Γειτονιά – Δράσεις για την Στέγαση και την Ένταξη» στην Δυτική Θεσσαλονίκη

Η «ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» υλοποιεί το σχέδιο «Γειτονιά-Δράσεις για την Στέγαση και την Ένταξη» στην Δυτική Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου με έναρξη τον Φεβρουάριο 2015 και λήξη τον Δεκέμβριο 2015.

Το σχέδιο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το σχέδιο «Γειτονιά-Δράσεις για την Στέγαση και την Ένταξη» περιλαμβάνει την ανάπτυξη ολοκληρωμένης δέσμης υπηρεσιών για την στήριξη και την ένταξη δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ωφελούμενων-ατόμων αστέγων ή φιλοξενούμενων σε ξενώνες, ή σε επισφαλή κατοικία.

Αναπτύσσονται παράλληλα δύο πυλώνες ενεργειών υποστήριξης των ωφελούμενων:
Α)Στέγαση: ενοικίαση κατοικίας, επίπλωση (αξιοποιώντας και τα είδη που έχεισυλλέξει η ΑΡΣΙΣ από προσφορές) και σίτιση
Β) Εργασιακή Επανένταξη: τουλάχιστον έξι (6) άτομα θα ενταχθούν σε θέσεις εργασίας ώστε να μπορέσουν σταδιακά να επανενταχθούν.

Κάθε ωφελούμενος υποστηρίζεται από Κοινωνικό Σύμβουλο, Εργασιακό Σύμβουλο αλλά και από το ευρύτερο υποστηρικτικό δίκτυο της ΑΡΣΙΣ και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων.

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή και νομική συμβουλευτική, παρέχεται σε ατομικό επίπεδο ή/ και σε οικογενειακό, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες των ωφελούμενων ατόμων και οικογενειών τους.

Η πολύχρονη εμπειρία της ΑΡΣΙΣ στην ανάπτυξη υπηρεσιών για αστέγους, θα μεταφερθεί και θα ενδυναμωθεί η σχετική τεχνογνωσία στους συνεργαζόμενους Δήμους και θα επιδιωχθεί να δημιουργηθούν καλές πρακτικές ώστε να συνεχιστεί από τους εμπλεκόμενους φορείς η παρέμβαση στο πρόβλημα της αστεγότητας και κατά συνέπεια η κοινή δράση για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

arsis.gr

Διαβάστε Επίσης  Παρουσίαση του Βιβλίου "Κρίση και Κοινωνική Πολιτική | Αδιέξοδα και Λύσεις"

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!