3,1 εκατ. ευρώ για διανομή οπωροκηπευτικών στα σχολεία της Ελλάδας (2015/2016)

Greenpeace Επικύνδυνα φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά, socialpolicy.grΗ πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατανομή ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 150 εκατ. για το πρόγραμμα διανομής οπωροκηπευτικών στα σχολεία κατά την περίοδο 2015/2016 έγινε χθες αποδεκτή από τα κράτη μέλη.

18/3/2015

Στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 3.143.600 ευρώ και το ποσοστό συγχρηματοδότησης από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 81%.

Από το πρόγραμμα αυτό μπορούν να επωφεληθούν 12 εκατ. παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών σε 25 κράτη μέλη. Το πρόγραμμα θεσπίστηκε το 2009 και έχει στόχο να ανατρέψει την τάση μείωσης της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών από τα παιδιά.

Παράλληλα, με την κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, υποστηρίζονται οι προσπάθειες καθιέρωσης υγιεινότερων συνηθειών διατροφής στα παιδιά σχολικής ηλικίας. Η τροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση προβλημάτων υγείας που συνδέονται με την κακή διατροφή, όπως η παιδική παχυσαρκία.

Από το 2014, το πρόγραμμα υποστηρίζει επίσης συνοδευτικά εκπαιδευτικά μέτρα με τα οποία αναδεικνύονται τα οφέλη της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών. Όπως και κατά τα προηγούμενα έτη, 25 κράτη μέλη αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

—–

© Ευρωπαϊκή Ένωση, 1995-2015  – Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα – url —> ec.europa.eu

Διαβάστε Επίσης  Πρόγραμμα "Σφραγίδα Ισότητας των Φύλων" για την γεφύρωση των έμφυλων χασμάτων στους χώρους εργασίας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!