Ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου για την απελευθέρωση των απολύσεων στην Ελλάδα

Ερώτηση για την επιμονή των θεσμών να απελευθερωθούν οι απολύσεις στην Ελλάδα υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αφορμή πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ που παραδέχεται ότι η (απο)ρύθμιση στην αγορά εργασίας δεν επέδρασε θετικά στην παραγωγικότητα.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Σε πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφέρεται ότι «η ρύθμιση στην αγορά εργασίας δεν βρέθηκε να έχει στατιστικά σημαντική επίδραση στη συνολική παραγωγικότητα των συντελεστών» . Παρά, όμως, την έμμεση παραδοχή της ακολουθούμενης λανθασμένης πολιτικής που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα με καταστροφικά ως τώρα αποτελέσματα για την απασχόληση, δεδομένου ότι η ανεργία έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα άνω του 26% , εν τούτοις, σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φαίνεται ότι οι θεσμοί επιμένουν να ζητούν την απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων στην Ελλάδα .

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

Ισχύουν όσα έχουν διαρρεύσει για την επιμονή της για την απελευθέρωση των απολύσεων; Ποιος είναι ο λόγος που κρύβεται πίσω από την τόση επιμονή για τη λήψη μέτρων που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη αντί να την ενισχύουν;

———-

Πηγή: europarl.gr

Διαβάστε Επίσης  Women humanitarians protect human rights, dignity and give hope to others

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!