Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων – Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε.

Το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ έχει ως βασικό σκοπό τη συστηματική ανάλυση και καταγραφή των σύγχρονων κοινωνικών και οικονομικών ζητημάτων, καθώς και την προώθηση προτάσεων και δράσεων που συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των εργαζομένων και των ανέργων στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το Παρατηρητήριο επιτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 

Ετήσια Έκθεση ΙΝΕΓ.Σ.Ε.Ε 2013 Η Ελληνική Οικονομία και η Απασχόληση, socialpolicy.gr

Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξων – Ινστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε.

 

  • Παρακολουθεί και εξετάζει τις εξελίξεις που καταγράφονται σε ζητήματα που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τη μακροοικονομική πολιτική, τις εργασιακές σχέσεις, τις πολιτικές υγείας, τη φτώχεια και την ανισότητα, τις αγορές εργασίας, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη μετανάστευση.
  • Διεξάγει έρευνα για ειδικά επιστημονικά ζητήματα που αφορούν τα ευρύτερα ακαδημαϊκά πεδία τα οποία πραγματεύεται το Ινστιτούτο Εργασίας.
  • Καταγράφει προτάσεις πολιτικής που δύνανται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων του κόσμου της εργασίας.
  • Συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα με στόχο την τεκμηριωμένη διατύπωση θέσεων της ΓΣΕΕ για ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής.
  • Παρέχει πληροφοριακό υλικό σε εργαζομένους και συνδικαλιστικούς φορείς.
  • Συνεργάζεται με ερευνητικά ινστιτούτα, πανεπιστήμια και φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ). Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Σχέδιο Θεσμικής Αναβάθμισης της ΓΣΕΕ».

Πηγή: http://ineobservatory.gr/perigrafi-paratiritiriou

Διαβάστε Επίσης  Τοπική Κοινωνία & Τοπική Ανάπτυξη | Βασικές Κατευθύνσεις

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!