Συμμετοχή της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ στο Συμβούλιο του Δικτύου Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην τρίτη συνάντηση του Συμβουλίου του Δικτύου Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης (ΔΔΥΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Ρίγα της Λετονίας, το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου, θα συμμετάσχει η Διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού κ. Μαρία Καραμεσίνη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, την οποία οργανώνει η Λετονική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει και τα μέλη του Συμβουλίου ΔΔΥΑ θα συζητήσουν τις συστάσεις που απευθύνονται σε κάθε εθνικό δημόσιο φορέα απασχόλησης ξεχωριστά για το τρέχον εξάμηνο. Στην ατζέντα της  συνάντησης περιλαμβάνονται η μακροχρόνια ανεργία, η σύζευξη αναζητούντων εργασία με την κατάλληλη θέση εργασίας, βάσει προσόντων, η διαδικτυακή οργάνωση των υπηρεσιών απασχόλησης και οι σύγχρονες συνθήκες που διαμορφώνονται στις αγορές εργασίας της ΕΕ.

Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η νέα προσέγγιση της μακροχρόνιας ανεργίας από τους δημόσιους φορείς απασχόλησης, οι καλές πρακτικές που εφαρμόζονται όπως και ο τρόπος με τον οποίο το δίκτυο μπορεί να υποστηρίξει την πρωτοβουλία της Επιτροπής για την έκδοση οδηγίας του Συμβουλίου σχετικά με την ενσωμάτωση των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας. Θα γίνει τέλος, παρουσίαση της πορείας εφαρμογής των προγραμμάτων απασχόλησης από το Δίκτυο.

ΟΑΕΔ

Διαβάστε Επίσης  Ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία: στόχος η αξιοπρέπεια και η ισότητα σε όλο τον κόσμο

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!