Στην τελική ευθεία ΕΕ και Επιτροπή ΟΗΕ για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (CRPD)

Η ΕΕ έχει υπογράψει τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (CRPD) και το έργο της για την εφαρμογή της Σύμβασης τώρα επανεξετάζεται από την επιτροπή του ΟΗΕ στη Γενεύη. Η Επιτροπή του ΟΗΕ εξέτασε την έκθεση που η ΕΕ υπέβαλε εξηγώντας τις δράσεις που έχει αναλάβει ώστε να εφαρμόσει τις αρχές της Σύμβασης και στις 2 Απριλίου 2015 εξέδωσε μια λίστα ζητημάτων για την ΕΕ να απαντήσει. Η ΕΕ έχει πλέον δημοσιεύσει τις απαντήσεις της στον κατάλογο των θεμάτων.

——

Διαφήμιση

[AdSense-C]
——-

Βρίσκονται στον σύνδεσμο
http://tbinternet.ohchr.org

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) έδωσε τις δικές του απαντήσεις στον κατάλογο που έθεσε ο ΟΗΕ
http://cms.horus.be

Οι απαντήσεις δόθηκαν μετά από συνεργασία του Φόρουμ με τα Μέλη του: European Network on Independent Living (ENIL), European Union of the Deaf (EUD), Autism Europe, Inclusion Europe, European Network of (ex-) Users and Survivors of Psychiatry (ENUSP), International Federation for Spina Bifida and Hydrocephalus (IF), Mental Health Europe (MHE), και CBM/IDDC.

Μέσα από τις δικές τους απαντήσεις, το EDF, τα μέλη του και οργανισμοί – εταίροι δίνουν επιπρόσθετες πληροφορίες στην Επιτροπή του ΟΗΕ, από τη σκοπιά των ίδιων των ατόμων με αναπηρία και των οργανώσεων που τους αντιπροσωπεύουν.

Επόμενα βήματα

– 27 & 28 Αυγούστου η Επιτροπή του ΟΗΕ ξεκινά τον διάλογο με την ΕΕ.
– Το EDF και τα μέλη του διοργανώνουν στις 27 Αυγούστου παράλληλη εκδήλωση, για να παρουσιάσουν στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα δικά τους συμπεράσματα.
– Στις 3 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν οι τελικές συστάσεις, που ονομάζονται Καταληκτικές Παρατηρήσεις (Concluding Observations) της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών, για το πώς η ΕΕ μπορεί να βελτιώσει την εφαρμογή της Σύμβασης στην Ευρώπη.

Πηγή: esamea.gr

Διαβάστε Επίσης  Παρουσίαση Βιβλίου | Το Πλαίσιο και τα Μοντέλα Επικοινωνίας των Αυτο-οργανωμένων Πρωτοβουλιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης

There are 2 comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!