Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2015

Η τελευταία έκδοση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη IDF Diabetes Atlas – 7th Edition υπολογίζει ότι 415 εκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διαβήτη. Μέχρι το 2040, 642 εκατομμύρια άνθρωποι, ή 1 στους 10 ανθρώπους θα ζουν με την πάθηση. Σύμφωνα με τον IDF Diabetes Atlas του 2015, το 75% των ατόμων με διαβήτη ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου η ταχεία αστικοποίηση, η ανθυγιεινή διατροφή και ο καθιστικός τρόπος ζωής προωθούν την ανάπτυξη νέων περιπτώσεων διαβήτη τύπου 2. Σχεδόν το ήμισυ των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη παραμένουν αδιάγνωστοι, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητους στις επιπλοκές της πάθησης (σημαντικές αναπηρίες και πρόωρους θανάτους).

diabetes-warning-signs

Ο διαβήτης Τύπου 2 είναι ο τύπος της πάθησης περίπου του 90% όλων των περιπτώσεων διαβήτη σε όλο τον κόσμο. Έως 70% των περιπτώσεων διαβήτη τύπου 2 μπορούν να προληφθούν με την υιοθέτηση πιο υγιεινών τρόπων ζωής και την προώθηση πολιτικών και περιβαλλόντων που ενθαρρύνουν την υγιεινή διατροφή και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη 2015, σηματοδοτεί τη δεύτερη χρονιά εκστρατείας (2014 -2016) με έμφαση στην υγιεινή διατροφή. Με το σύνθημα «Ανάσχεση της επιδημίας διαβήτη: Μετατρέψτε την υγιεινή διατροφή σε δικαίωμα, και όχι σε προνόμιο», η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) καλεί στην επείγουσα δράση  βελτίωσης της πρόσβασης και της οικονομικής προσιτότητας των υγιεινών επιλογών σε τρόφιμα για τη μείωση του παγκόσμιου φορτίου της νόσου του διαβήτη.

socialpolicy.gr

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!