Πρόγραμμα Νέων Επαγγελματιών της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας

Πρόγραμμα Νέων Επαγγελματιών (Junior Professional Programme)

Το Πρόγραμμα Νέων Επαγγελματιών – Junior Professional Programme (JPP) αποτελεί μία πρωτοβουλία πρόσληψης που στοχεύει σε ταλαντούχους επαγγελματίες υψηλών προσόντων με καταγωγή κυρίως από μη-εκπροσωπούμενες ή υπο-εκπροσωπούμενες αναπτυσσόμενες χώρες ώστε να ξεκινήσουν την καριέρα τους ως διεθνείς δημόσιοι υπάλληλοι στη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας.

Υπό την εποπτεία ενός ανώτερου μέλους του προσωπικού, οι Νέοι Επαγγελματίες (JPs) συνεργάζονται με το διεθνές και εθνικό προσωπικό και εμπλέκονται στην αναγνώριση, τον σχεδιασμό, την εφαρμογή, την παρακολούθηση και αξιολόγηση των δραστηριοτήτων της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας. Οι στοχεύσεις των δραστηριοτήτων ποικίλλουν και μπορεί να έχουν άξονα είτε εξειδικευμένο σε μία χώρα, είτε περιφερειακό, τομεακό ή θεματικό άξονα.

Οι Νέοι Επαγγελματίες (Junior Professionals – JPOs) συνάπτουν 2 έτη μόνιμης σύμβασης που υπόκειται σε δοκιμαστική περίοδο διάρκειας ενός έτους. Αυτή η σύμβαση μπορεί να ανανεωθεί για μία περίοδο έως και 2 επιπρόσθετων ετών, βάσει ικανοποιητικής απόδοσης. Οι Νέοι Επαγγελματίες θα απασχοληθούν στο επίπεδο P-1 step 1 κατά την αρχική πρόσληψη και θα «μετακινηθούν» στο επίπεδο P-1 step 2 για το δεύτερο έτος της απασχόλησής τους.

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις;

Οι υποψήφιοι για το Πρόγραμμα Νέων Επαγγελματιών επιλέγονται σε υψηλά ανταγωνιστική βάση. Τα κάτωθι προσόντα απαιτούνται για να γίνει δεκτή μία αίτηση:

  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι 32 ετών ή νεότεροι έως την 31η Δεκεμβρίου του έτους της αίτησής τους.
  • Ακαδημαϊκά προσόντα: μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master’s, Ph.D. ή ισοδύναμο) σε πεδίο συναφές με το έργο του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας – (FAO).
  • Ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία ενός έτους σε πεδίο συναφές με το έργο του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας – FAO.
  • Γλωσσικές δεξιότητες: βασικές γνώσεις σε μία εκ των επίσημων γλωσσών του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Αραβικά, Κινεζικά και Ρωσικά) και ελάχιστη γνώση μίας ακόμη, βάσει της γλώσσας εργασίας του Τμήματος Εργασίας.
  • Οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν τις ακόλουθες σχέσεις με μέλη του προσωπικού του Οργανισμού: γιός, κόρη, αδελφός ή αδελφή.

Πηγή: http://www.fao.org/employment/

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  2 Συμβάσεις για την Οργανωτική και Οικονομική Υποστήριξη του έργου "Προγράμματα Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ενδυνάμωσης 2018-2019" του Πανεπιστημίου Αιγαίου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!