«Φροντίδα εν κινήσει»: ένα λεωφορείο-κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής για τους άστεγους της Αθήνας

Η 1η στην Ευρώπη κινητή μονάδα ατομικής υγιεινής θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Αθήνας από τη ΜΚΟ PRAKSIS με την ευγενική χορηγία της Παπαστράτος και την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να προσφέρει στιγμές φροντίδας στους άστεγους συνανθρώπους μας.

Πιο συγκεκριμένα, το λεωφορείο θα επισκέπτεται σημεία της Αττικής όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση αστέγων,προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο, να λάβουν πρώτες βοήθειες και να εξεταστούν από γιατρό εφόσον υπάρχει ανάγκη.

Επιπλέον, στους ωφελούμενους θα δίνονται είδη προσωπικής υγιεινής, πετσέτες και ρούχα. Τέλος, κοινωνικός λειτουργός θα καταγράφει τις ανάγκες των αστέγων αλλά και θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε τυχόν επιπλέον ανάγκες τους. Στόχος της πρωτοβουλίας «Φροντίδα εν Κινήσει» είναι να ωφεληθούν περισσότεροι από 1.250 άστεγοι μηνιαίως, ενώ υπολογίζεται ότι οι επισκέψεις θα φτάσουν συνολικά στις 15.000 το χρόνο.

Το λεωφορείο θα είναι έτοιμο να φροντίσει τους άστεγους της Αττικής στα τέλη Μαΐου. Η Παπαστράτος ανέλαβε τη χρηματοδότηση της ιδιαίτερα απαιτητικής μετατροπής τουλεωφορείου που παραχωρεί ο ΟΑΣΑ σε «κινητή μονάδα» υποδοχής και καθαριότητας των αστέγων. Παράλληλα, θα αναλάβει και την κάλυψη της λειτουργίας του για το πρώτο διάστημα. Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να συμπληρώσει τη συνεργασία της Παπαστράτος με την PRAKSIS, που έχει ξεκινήσει από το 2015.

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Επείγουσα Δράση: Να Χορηγηθεί Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη στους Αιτούντες/ουσες Άσυλο και τα Παιδιά Μεταναστών/ριών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!