Δωρεάν ομάδες υποστήριξης – πληροφόρησης φροντιστών ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ

Η εταιρεία νόσου Αλτσχάιμερ νομού Ρεθύμνου διοργανώνει δωρεάν ομάδες υποστήριξης – πληροφόρησης περιθαλπόντων, ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ.

Ως «περιθάλποντες» ή αλλιώς ως «φροντιστές» θεωρούνται όλοι όσοι με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται στη φροντίδα ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ ή οποιαδήποτε άλλη μορφή άνοιας. Αυτοί μπορεί να είναι τα παιδιά του ασθενούς, κάποιος συγγενής του ή απλά τα άτομα που με αμοιβή ή όχι εμπλέκονται στη φροντίδα του ασθενούς & μοιράζονται όλο το ψυχολογικό, σωματικό, οικονομικό ή κοινωνικό βάρος της ασθένειας.

Σκοπός αυτών των ομάδων είναι η κατανόηση της συμπεριφοράς των ασθενών και οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισης, το μοίρασμα των εμπειριών των περιθαλπόντων και η εύρεση χρήσιμων πρακτικών, η ανακούφιση και η διαχείριση του άγχους των περιθαλπόντων.

Οι ομάδες θα γίνονται απογευματινές ώρες, μία φορά κάθε δύο εβδομάδες & η διάρκειά τους θα καθοριστεί από τις ανάγκες των ενδιαφερομένων. Πρώτη συνάντηση ορίζεται η Πέμπτη 7 Απριλίου στις 8:30 το απόγευμα στο χώρο της εταιρείας στην οδό Μάχης Ποταμών 9 στην Καλλιθέα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο της εταιρείας, 2831040807, τις ώρες λειτουργίας της εταιρείας δηλ. κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, από 10.00 έως 12.00 το πρωί.

Διαβάστε Επίσης  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η ημερίδα "Φροντίζοντας τους Φροντιστές" της ΕΠΙΟΝΗ

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!