Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας «ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας «ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ» ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2013 και στεγάζεται στο κέντρο της πόλης στην οδό Καπετάν Άγρα 3Α. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων και προωθείται μέσω του Δήμου Βέροιας προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε γυναίκες θύματα βίας στο Νομό Ημαθίας.

Πιο συγκριμένα, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική κακοποίηση, σε γυναίκες θύματα βιασμού, πορνείας, trafficking καθώς και σε γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης στον εργασιακό χώρο. To επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου στελεχώνουν ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και νομικός σύμβουλος.

Προσφέρονται υπηρεσίες ολοκληρωμένης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και νομικής συμβουλευτικής όπως επίσης και υπηρεσίες παραπομπής ή συνοδείας των γυναικών θυμάτων βίας σε αρμόδιους φορείς όπως νοσοκομείο, ξενώνες, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές. Τέλος προωθεί δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας έχοντας ως στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

Οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου παρέχονται δωρεάν προς το κοινό και τηρείται αυστηρά η ανωνυμία και το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων της γυναίκας που απευθύνεται σ’ αυτό.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση: Καπετάν Άγρα 3Α (έναντι Δημοτικού Ιατρείου)
Τηλ: 23310 65304
E mail: isotita@veria.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑ

Διαβάστε Επίσης  Η Επιτροπή παρουσιάζει τις πρώτες σκέψεις της σχετικά με την οικοδόμηση μιας ισχυρής κοινωνικής Ευρώπης για δίκαιη μετάβαση

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!