Στήριξη της ένταξης των προσφύγων: Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη»

 

Η Ευρώπη υποδέχεται τεράστιο αριθμό προσφύγων και η αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής αποτελεί ζωτική προτεραιότητα για την ΕΕ. Σε αυτό τα ο πλαίσιο το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» δημοσιεύει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για πολιτιστικά, οπτικοακουστικά και διακλαδικά ευρωπαϊκά έργα υψηλής ποιότητας αφιερωμένα στην ενσωμάτωση των προσφύγων και την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου. 

Ειδικότερα στόχοι των έργων μπορεί να είναι α) η κοινωνικοποίηση και έκφραση των προσφύγων, β) η δημιουργία πλατφορμών μάθησης προάγοντας τις διαπολιτισμικές ικανότητες, τις δημοκρατικές αξίες και την ιδιότητα του πολίτη, γ) η παροχή στους πολίτες της ΕΕ της δυνατότητας να ανακαλύψουν, να κατανοήσουν και να διδαχθούν από τις αξίες και τους πολιτισμούς των προσφύγων ανακαλύπτοντας εκ νέου και εμπλουτίζοντας τις δικές τους αξίες και τον δικό τους πολιτισμό δ) η στήριξη της προβολής και της από κοινού δημιουργίας πολιτιστικών ή/και οπτικοακουστικών έργων ανά την Ευρώπη, και, ε) η συνεργασία με οργανισμούς σε άλλους τομείς για μια περιεκτικότερη, ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο μακροπρόθεσμη απάντηση στην παγκόσμια αυτή πρόκληση.

Διαβάστε Επίσης  Πρόσφυγες και COVID-19: ευρωβουλευτές ζητούν επείγουσα εκκένωση των δομών

Τα αποτελέσματα των έργων αναμένεται να διατεθούν ευρέως σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, να έχουν επιρροή άτομα πέραν των συμμετεχόντων, να έχουν αντίκτυπο πέραν της διάρκειας του έργου και να χρησιμεύσουν ως παραδείγματα βέλτιστης πρακτικής.

Το κείμενο της πρόσκλησης κατάθεσης προτάσεων για «Στήριξη της ένταξης των προσφύγων» διατίθεται και στα ελληνικά εδώpdf.

Διαβάστε Επίσης  Πρόσκληση φοιτητριών/τών για το πρόγραμμα TOGETHER AUTH

 

Προτάσεις μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 28/04/2016 ώρα 12:00 (ώρα Βρυξελλών).

 

 

Ευρωπαϊκή Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα / Ειδήσεις

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!