«ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ» -Το εθελοντικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ» είναι ένα πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς ιατρικής, οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας που απευθύνεται σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής, όπως άποροι, ανασφάλιστοι, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.α., που αποφάσισε να υλοποιήσει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (τομέας Ψυχολογίας) του ΕΚΠΑ και τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας.

Την οργάνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προγράμματος «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ» έχει αναλάβει το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, στ’ οποίο προΐσταται ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής κ. Γιάννης Τούντας.

ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ -Το εθελοντικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δράση δημιουργίας σετ με είδη προσωπικής υγιεινής για πρόσφυγες

Διαβάστε Επίσης  Πύλη Ελευθερίας: Δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη κρατουμένων και του οικείου περιβάλλοντος τους

Μετά την επιτυχία της δράσης «Hygiene kits for Refugees», πρωτοβουλία της εθελόντριας ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, Άλκηστης Μακρυνικόλα, όπου δημιουργήθηκαν 560 σετ με είδη προσωπικής υγιεινής για τους πρόσφυγες, οι ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ, το εθελοντικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή, συμμετέχοντας ενεργά στην υλοποίηση της δράσης για δεύτερη φορά την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 5:30 μ.μ. στο Flocafe Espresso Room στη Νέα Ερυθραία (Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου).

Σκοπός είναι η συλλογή των παρακάτω ειδών προσωπικής υγιεινής και ταξινόμησή τους σε ατομικά σετ, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι πρόσφυγες, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Κάθε σετ θα αποτελείται από ένα σακουλάκι zip lock και θα περιέχει: ρολό χαρτί υγείας, υγρά μαντηλάκια, σαπούνι και σερβιέτες.

Για όσους δεν έχουν χρόνο να συμμετάσχουν στη δημιουργία των σετ, η ομάδα θα βρίσκεται εκεί από τις 3 μ.μ. για συλλογή των παραπάνω ειδών.
Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να προσφέρει αλλά αδυνατεί να παρευρεθεί την Κυριακή, μπορεί να επικοινωνήσει στο amacryni@gmail.com

Διαβάστε Επίσης  Ένας έφηβος πρόσφυγας μιλάει για τη ζωή του με εικόνες | Φωτογραφική έκθεση από τη ΜΕΤΑδραση και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Tη διανομή των σετ θα αναλάβει το Κέντρο Διαχείρισης, αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων της Περιφέρειας Αττικής.

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!