Κείμενο ενόψει επικείμενων εκλογών ΔΣ ΣΕΚΠ

Παντελής Γούσης,

Μεταπτυχιακός Φοιτητής Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

Ονομάζομαι Γούσης Παντελής, είμαι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακός φοιτητής  Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα τελευταία δύο έτη είμαι μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σ.Ε.Κ.Π. και έχω λάβει μέρος σε αρκετές ομάδες εργασίας του Συλλόγου όπως:  στην συγγραφή του Οδηγού Επιβίωσης  για τους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα, σε ομάδες εργασίας  με σκοπό την επαφή Φορέων  για την προώθηση των επαγγελματικών προοπτικών των αποφοίτων Κοινωνικής Πολιτικής κ.α. Είμαι επίσης ΑμεΑ από την εφηβική μου ηλικία και από τότε προσπαθώ να διεκδικώ την ίση πρόσβαση και τις ίσες ευκαιρίες για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού καθώς και εγώ ο ίδιος ανήκω σε μία από αυτές τις ομάδες.

Ο Σ.Ε.Κ.Π. τα τελευταία δύο έτη έχει καλύψει σοβαρό  έδαφος και έχει κάνει σημαντική προσπάθεια ώστε να γίνει γνωστό στους αρμόδιους φορείς, πως στην εποχή της κρίσης που διανύουμε, οι επιστήμονες κοινωνικής πολιτικής είναι απαραίτητοι  σε όλο το φάσμα Δημόσιο, Ιδιωτικό, Κοινωνία των Πολιτών για να αντιμετωπιστούν -αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της κρίσης.

Πιστεύω πως ακόμα έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας ώστε να επιτευχθούν οι  στόχοι, αλλά όλοι μαζί μπορούμε και οφείλουμε να τους πετύχουμε, όχι μόνο για να αποκατασταθεί επαγγελματικά  ο κλάδος μας (με Προεδρικά διατάγματα, ΠΕ κοινωνικής πολιτικής κ.ο.κ.) αλλά ακόμα περισσότερο γιατί εμείς είμαστε αυτοί που διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία, για να επιφέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευημερία και την αναδιανομή της προς αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Τέλος, πιστεύω πως ο Σύλλογος πρέπει και μπορεί αφού διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό να λάβει πιο ενεργό ρόλο και να έχει λόγο στις πολιτικές που αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της κρίσης (Προσφυγικό, μεταναστευτική πολιτική, κοινωνική οικονομία , ενεργή ένταξη κ.ο.κ.).

***

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!