Προοπτικές και δυνατότητες του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής: Η πρώτη διετία του ΔΣ

του Ντούνη Ανδρέα

Μέλος ΔΣ Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

 

Πριν από περίπου δύο χρόνια ανέλαβα την ευθύνη να εκπροσωπώ τον Σύλλογο και να βοηθήσω στην αύξηση της διαδραστικότητάς του με τα μέλη του και τους απόφοιτους επιστήμονες κοινωνικής πολιτικής, μέσω της ιδιότητάς μου ως Υπεύθυνος Επικοινωνίας και μέλος του ΔΣ.

Έπειτα από μία πρώτη διστακτική αρχή για τον Σύλλογο και τις προσπάθειες συντονισμού των μελών του ΔΣ στο σημαντικό ζήτημα των ενεργειών-δράσεων  επικοινωνίας, άρχισαν να λαμβάνουν χώρα ορισμένες σημαντικές πρωτοβουλίες που βοήθησαν στην αναγνώριση του έργου του ΣΕΚΠ από τα μέλη του αλλά και στον ευρύτερο αντίκτυπό του:

(α) Πρώτον, τα newsletters που ενημερώνουν τους επιστήμονες κοινωνικής πολιτικής για θέσεις εργασίας και κατάρτισης, και τα οποία αναρτώνται δύο φορές κάθε μήνα σε συνεργασία με το socialpolicy.gr, με 35 ήδη σημαντικές ενημερώσεις – newsletters που περιείχαν συγκεντρωμένες προκηρύξεις, συμβάσεις έργου, προσκλήσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε επιστημονικά μητρώα, ευκαιρίες απασχόλησης για κοινωνικούς επιστήμονες στο εξωτερικό κ.ο.κ.

(β) Η ελπιδοφόρα συνάντηση των απόψεων και των τοποθετήσεων των επιστημόνων κοινωνικής πολιτικής, μέσω της Εφημερίδας με τίτλο «Βήμα Διαλόγου για την Κοινωνική Πολιτική» που εισέρχεται αισίως στο 8ο Φύλλο της. Η Εφημερίδα παρουσιάζει θεματικά αφιερώματα που εκτείνονται από θεωρητικές οπτικές της ΚΠ, ως εμπειρίες από τις σπουδές των αποφοίτων ΚΠ, και ασφαλώς σχολιασμό της κοινωνικοπολιτικής επικαιρότητας λειτουργώντας ως ένα διαδραστικό όχημα «διαλόγου» μεταξύ των μελών του Συλλόγου και ευελπιστώντας και μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας των Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής.

Τα δύο αυτά εγχειρήματα συνιστούν δύο βασικούς πυλώνες για την παροχή χρηστικών αλλά και ουσιαστικών πληροφοριών μέσα από τον δίαυλο της ιστοσελίδας του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής (sekp.gr). Ως τρίτος βασικός πυλώνας, που εφάπτεται κυρίως του ακαδημαϊκού αντίκτυπου του ΣΕΚΠ, είναι η πρωτοβουλία των Μελετών που εκπονούν τα μέλη του, που έχει ήδη τελεσφορήσει με την επιτυχημένη έκδοση της χαρτογράφησης των «Φορέων Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελλάδα».

Τα εγχειρήματα αυτά – αν και πολύ σημαντικά – δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελούν ή θα αποτελέσουν τα μόνα (ήδη πραγματοποιείται σημαντικό έργο και στο πεδίο της κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των επιστημόνων ΚΠ) που θα πλαισιώσουν το πολύπλευρο έργο του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής.

Νέες πρωτοβουλίες ίσως είναι απαραίτητες για το άμεσο μέλλον με στόχο την ευρύτερη απήχηση του Συλλόγου στην κοινότητα των επιστημόνων κοινωνικής πολιτικής αλλά και φιλοδοξώντας και στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ευελπιστώ να συνεχίσω να συνεισφέρω με ουσιαστικά και επιτυχημένα «βήματα» μέσω της άψογης συνεργασίας μου με τους συναδέλφους και μέλη του ΔΣ του ΣΕΚΠ.

***

 

Διαβάστε Επίσης  Ποιες κοινωνικές επιπτώσεις γεννώνται από την ύπαρξη μακροχρόνιας ιατρικής φροντίδας;

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!