ΣΕΚΠ: ένα παράδειγμα συλλογικής δράσης μέσα στην κρίση

Ειρήνη Σταμούλη,

Δρ. Εγκληματολογίας, Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, ΔΠΘ

Μια συνολική αποτίμηση του έργου του ΣΕΚΠ για την τελευταία διετία προϋποθέτει να λάβουμε υπόψη μας το οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτό πραγματοποιήθηκε. Πρόκειται ίσως για τα πιο «σκληρά» χρόνια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τη χώρας μας. Χρόνια κατά τα οποία είδαμε να αποδομείται τελείως το δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στη ζωή με αξιοπρέπεια. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η διεκδίκηση αναγνώρισης επαγγελματικών δικαιωμάτων για πολλούς φαντάζει ένα απατηλό όνειρο, μια κίνηση πολυτέλειας.

Ο ΣΕΚΠ όχι μόνο κατάφερε να «γεννηθεί» μέσα σε τέτοιες αντίξοες συνθήκες αλλά απέδειξε ότι η ομαδικότητα, η συνεργασία και η ανάληψη πρωτοβουλιών φέρνουν αποτελέσματα. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια ο ΣΕΚΠ ανέλαβε και πραγματοποίησε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η χαρτογράφηση των φορέων Κοινωνικής Πολιτικής, οι επαφές με φορείς του Δημοσίου και η εκπόνηση του καταστατικού χάρτη των επαγγελματικών προοπτικών κοινωνικής πολιτικής. Η σημαντικότερη όμως, κατά τη γνώμη μου, συμβολή του ΣΕΚΠ υπήρξε η δημιουργία ενός καναλιού επικοινωνίας και συνεχούς ενημέρωσης με τους ενδιαφερόμενους σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και ειδικότερα επαγγελματικών προοπτικών.

Η δημιουργία της ιστοσελίδας του ΣΕΚΠ, η κυκλοφορία του newsletter, η δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας συνιστούν σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη και την προώθηση του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής. Η συμμετοχή μου στη δραστηριότητα του ΣΕΚΠ ως μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος του ΔΠΘ υπήρξε για μένα ιδιαίτερα σημαντική: κυρίως γιατί είδα από κοντά πως νέοι άνθρωποι μπορούν να διεκδικούν το όραμα και μέσα από τη δράση να το υλοποιούν. Έτσι, θα ήθελα μέσω της υποψηφιότητας μου στις επερχόμενες εκλογές να δηλώσω την επιθυμία μου να συνεχίσω να συμμετέχω ενεργά στις δράσεις του ΣΕΚΠ.

***

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!