Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας 2016

Μετάφραση – Απόδοση: Ελένη Τομπέα

Φέτος, το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας – 12η Ιουνίου – είναι η παιδική εργασία και οι αλυσίδες εφοδιασμού. Με 168 εκατομμύρια παιδιά να εξακολουθούν να βρίσκονται στην παιδική εργασία, όλες οι αλυσίδες εφοδιασμού, από τη γεωργία μέχρι την βιομηχανία, τις υπηρεσίες μέχρι την οικοδομή, φέρουν τον κίνδυνο της παιδικής εργασίας.

Για την υποστήριξη των επιχειρήσεων στις δράσεις τους για την απομάκρυνση της παιδικής εργασίας από τις αλυσίδες εφοδιασμού, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) και η Διεθνής Οργάνωση Εργοδοτών (ΙΟΕ) δημιούργησαν από κοινού τον οδηγό Child Labour Guidance Tool , πηγή πληροφοριών για τις εταιρείες για να αυξήσουν τις γνώσεις και την ικανότητα τους να ασκούν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα εργασίας για την παιδική εργασία.

Το εργαλείο αυτό αντλεί από την πολύχρονη εμπειρία του διεθνούς προγράμματος της ILO για την εξάλειψη της Παιδικής Εργασίας (ILO-IPEC) σε συνεργασία με τους εργοδότες για την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας στις αλυσίδες εφοδιασμού και ενσωματώνει τις συνεισφορές από μια πλειάδα επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας παρέχει peer-to-peer ανταλλαγές βέλτιστων πρακτικών και γνώσεων μέσω της Πλατφόρμας για την Παιδική Εργασία, η οποία έχει ως στόχο να εντοπίζει τα εμπόδια για την εφαρμογή των συμβάσεων της ILO για την παιδική εργασία στις αλυσίδες εφοδιασμού, να αναπτύσει πρακτικούς τρόπους για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, και να ξεκινά συλλογική δράση.

WDACL2016_Poster_EN_PDF_Web-page-001

“Με την παγκοσμιοποίηση, οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν γίνει όλο και πιο πολύπλοκες, με τη συμμετοχή εργαζομένων, μικρών παραγωγών και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Η εξάλειψη της παιδικής εργασίας στο πλαίσιο αυτό είναι υπόθεση όλων “, δήλωσε ο Beate Andrees, επικεφαλής των Θεμελιωδών Αρχών και Δικαιωμάτων της ILO στην Εργασία. 

 

Διαβάστε Επίσης  Μύθοι και Αλήθειες για τον Ακρωτηριασμό των Γυναικείων Γεννητικών Οργάνων (FGM)

ilo.org

socialpolicy.gr

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!