Κοινωνιολόγοι και Επιστήμονες Κοινωνικής Πολιτικής συνεργάζονται για κοινές επαγγελματικές προοπτικές

Σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Θ. Κατσούλα και του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής Ν. Κουραχάνη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προεργασία ενός μνημονίου συνεργασίας των δύο συλλόγων με αντικείμενο την κοινή διεκδίκηση επαγγελματικών προοπτικών. Απώτερος σκοπός είναι η διαμόρφωση ενός προφίλ κοινωνικών επιστημόνων με ελάχιστες κοινές επαγγελματικές προοπτικές για όλους τους κλάδους των κοινωνικών επιστημών.

ΣΕΚ-ΣΕΚΠ

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προεργασία ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων και του Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής με αντικείμενο την κοινή διεκδίκηση επαγγελματικών προοπτικών.

Συζητήθηκε, επίσης, η από κοινού υποστήριξη της παλαιάς πρότασης του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων για την ίδρυση κοινωνικού επιμελητηρίου. Ο ΣΕΚ και ο ΣΕΚΠ θα αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλία, το αμέσως επόμενο διάστημα, και θα υπάρξει πρόσκληση προς όλα τα σωματεία κοινωνικών επιστημόνων για την σύσταση ενός φόρουμ διαβούλευσης, οι διεργασίες του οποίου θα καταλήξουν στην ίδρυση του πρώτου Κοινωνικού Επιμελητηρίου της χώρας.

Θεμελιώδες αρχικό αίτημα θα είναι η ισότιμη συμπερίληψη των κοινωνικών επιστημόνων στις προκηρύξεις που αφορούν κοινωνικές δομές.

Διαβάστε Επίσης  COVID-19: Η Επιτροπή καθορίζει την ευρωπαϊκή συντονισμένη απόκριση για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντικτύπου του κοροναϊού

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!