48 σεξιστικές φράσεις που ακούν οι άντρες κατά τη διάρκεια της ζωής τους

 

Σε συνέχεια του βίντεο που δημιούργησε η Huffington Post για τα σεξιστικά σχόλια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ακολουθεί ένα νέο βίντεο που αυτή τη φορά αφορά τους άντρες, οι οποίοι βιώνουν επίσης μια παρόμοια μορφή σεξισμού.

Οι κοινωνίες μας εκφράζουν επικίνδυνες και περιοριστικές άποψεις όσον αφορά την αρρενωπότητα, οι οποίες καθορίζουν έναν άντρα και πως αυτός “επιτρέπεται” να είναι. Αναλογιζόμενοι τα μηνύματα που ακούν οι άντρες, διαπιστώνεται πως όλα υπονοούν για εκείνους έναν τρόπο να μην “είναι γυναίκες”. Επειδή οι γυναίκες θεωρούνται το ασθενές φύλο, το να είναι κανείς “θηλυπρεπής” αποτελεί μία μορφή “υποβάθμισης”. Έτσι, όταν λέγεται ότι οι άντρες δεν είναι “πραγματικοί άντρες” αν δεν είναι σκληροί, οικονομικά επιτυχημένοι (ειδικά πιο επιτυχημένοι από τις γυναίκες συντρόφους τους), ισχυροί και επιτακτικοί,  τότε πληγώνονται τόσο οι άνδρες που δεν ταιριάζουν σε αυτά τα στερεότυπα, όσο και οι γυναίκες.

Η ίδια στάση προωθεί μια κουλτούρα όπου οι νέοι άνδρες διδάσκονται να έχουν το αίσθημα ιδιοκτησίας πάνω στο σώμα και τις αποφάσεις των γυναικών. Γίνεται “ανδροπρέπεια” η αντιμετώπιση των γυναικών ως αντικείμενα, γίνεται “αστείο” να προσφωνούνται οι γυναίκες με διάφορους χαρακτηρισμούς. Εάν τα μικρά αγόρια διδάσκονται να βλέπουν  τα «γυναικεία» χαρακτηριστικά ως «κακά», ο κύκλος του σεξισμού δεν τελειώνει ποτέ.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και ακούστε τι “διδάσκονται” οι άντρες καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους, τα οποία είναι επιβλαβή για όλους.

Credits: Scripted, Directed, Filmed and Edited by Jessica Samakow and Oliver Noble

Πηγή: huffingtonpost.com

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Βίντεο: «Η Χιλή ξύπνησε»

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!