Τα 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει ο νέος απόφοιτος για την αγορά εργασίας

Η έντονη χρήση του διαδικτύου και ο καταιγισμός πληροφοριών, έχει αλλάξει τον τρόπο αντίληψης της νέας γενιάς για την αγορά εργασίας, δημιουργώντας ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις προσδοκίες τους και την πραγματικότητα. Αν είσαι νέος απόφοιτος και κάνεις τώρα τα πρώτα σου βήματα στην αγορά εργασίας, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις.

Είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις πράξεις σου

Η εποχή που είχες διαρκώς την καθοδήγηση από το περιβάλλον σου, έχει πια τελειώσει. Σίγουρα μπορείς να έχεις την απαραίτητη υποστήριξη από τους ανθρώπους που είναι γύρω σου, πόσο μάλλον στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας σου, είναι όμως σημαντικό να αντιληφθείς πως η καριέρα και οι επιλογές σου είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη. Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι μόνος σου τις καταστάσεις και το χρόνο σου, να θέτεις προτεραιότητες και να κάνεις σωστά τη δουλειά σου. 

Θέλει χρόνο και προσπάθεια για να φτάσεις στην κορυφή 

Δεν έχει σημασία πόσο καλός ήσουν στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο σου. Δεν έχει επίσης σημασία πόσες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες έχεις αποκτήσει. Για να φτάσεις στην κορυφή θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ και να ξεκινήσεις από την αρχή, από το χαμηλότερο σημείο. Θα πάρει χρόνο για να αναγνωριστεί η αξία σου. Μην αποθαρρύνεσαι και μην σταματήσεις να προσπαθείς ακόμα κι αν νιώθεις πως οι κόποι σου δεν ανταμείβονται. Όλο αυτό θα έρθει στην ώρα του. 

Οι γνώσεις δεν σταματούν στην αποφοίτηση

Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Ίσως σε 3 χρόνια, αυτά που ξέρεις σήμερα να μην έχουν καμία απολύτως αξία. Ενίσχυσε τις δεξιότητες σου και επιμορφώσου συνεχώς, αρπάζοντας οποιαδήποτε ευκαιρία είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο. Αγάπησε το αντικείμενο σου και αυτό που θέλεις να κάνεις και εξελίξου σε συνεχή βάση για να παραμένεις πάντα ανταγωνιστικός όσο γρήγορα κι αν τρέχουν οι εξελίξεις. 

Μείνε αυθεντικός 

Η καθημερινή σου συναναστροφή με άλλους ανθρώπους αναπόφευκτα θα επηρεάσει τις σκέψεις σου και γενικότερα την καθημερινότητα σου. Σε κάθε περίπτωση όμως προσπάθησε να διατηρήσεις τις αξίες σου, τα θέλω, τα πιστεύω και την προσωπικότητα σου. Μάθε να είσαι καλός με τους άλλους ακόμα κι αν όλα αυτά τα στοιχεία αποκλίνουν μεταξύ σας.

Μην ανταγωνίζεσαι τους άλλους 

Ο μόνος άνθρωπος τον οποίο πρέπει να ανταγωνιστείς, είναι ο εαυτός σου. Δες ποιος ήσουν χτες, ποιος είσαι σήμερα και ποιος θέλεις να είσαι αύριο και προσηλώσου στο να το πετύχεις. Γίνε ο καλύτερος που μπορείς χωρίς να σε απασχολεί που βρίσκονται οι άλλοι.

Πηγή: theundercoverrecruiter.com

Περισσότερες Συμβουλές Καριέρας στο workshop “Βρες Δουλειά Τώρα..!”

e-employ.gr

Διαβάστε Επίσης  Κοινή επιστολή | Τα παιδιά παραμένουν αόρατα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!