Γεφυρώνοντας το Έμφυλο Χάσμα: Ομάδες Δράσης για την Ισοτιμία των Φύλων

 

Καθώς η ισοτιμία των φύλων καθίσταται στρατηγική προτεραιότητα για τους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις, η ζήτηση αυξάνεται για τον μετασχηματισμό των γνώσεων προς τον διάλογο που θα περιλαμβάνει πολλούς εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και για συνεργασία και δράσεις ώστε να επιταχυνθεί η πορεία προς την ισότητα των φύλων.

Το 2012, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πραγματοποίησε την εκκίνηση των Ομάδων Δράσης για την Ισοτιμία των Φύλων (Gender Parity Taskforces) ώστε να επιληφθεί της ανάγκης συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρήσεων, καθώς και μεταξύ επιχειρήσεων ώστε να προωθηθεί η ισότητα των φύλων.

Διαβάστε Επίσης  Ευρωπαϊκή στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία 2010-20 - αξιολόγηση | Δημόσια Διαβούλευση

Οι πιλοτικές ομάδες δράσης στοχεύουν να γεφυρώσουν το οικονομικό έμφυλο χάσμα έως και 10% εντός τριών ετών στο Μεξικό, την Τουρκία, την Ιαπωνία και τη Δημοκρατία της Κορέας.

Η έκθεση που ακολουθεί (σύνδεσμος) παρέχει μία πρωταρχική ανανέωση καθώς και ανασκόπηση του μοντέλου των Ομάδων Δράσης, ως ένα εργαλείο για τις τέσσερεις πιλοτικές χώρες και ως ένα εναρκτήριο σημείο για όσες χώρες επιζητούν να χρησιμοποιήσουν ένα πρακτικό πλαίσιο για την επιτάχυνση της προόδου αναφορικά με την γεφύρωση των έμφυλων χασμάτων στην οικονομία.

 

Η ΕΚΘΕΣΗ

weforum.org

socialpolicy.gr

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!