Θέλουμε πιο ισχυρό Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, που να ακούει τις φωνές των πολιτών

Η Κ. Κούνεβα υπέρ της έκθεσης του Νότη Μαριά για τον απολογισμό δράσης του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή

«Καταλαβαίνουμε την καχυποψία των πολιτών απέναντι στην Κομισιόν, θέλουμε πιο ισχυρό τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή,  που να ακούει χωρίς διακρίσεις τις φωνές των πολιτών και να καταπολεμά τα  φαινόμενα κακοδιοίκησης», τόνισε η Κ. Κούνεβα στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24/11/2016 στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση της έκθεσης του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά – εκ μέρους της Επιτροπής Αναφορών- για τον απολογισμό δράσης του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή. Η έκθεση αποτιμά θετικά τη δράση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή για το 2015

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής-στη θέση του οποίου βρίσκεται αυτή την περίοδο η Έμιλι Ο Ράιλι- διερευνά καταγγελίες για κακοδιοίκηση από πλευράς θεσμικών οργάνων και υπηρεσιών της ΕΕ. όπως: αθέμιτες ενέργειες, διακριτική μεταχείριση, κατάχρηση εξουσίας, απουσία ή άρνηση ενημέρωσης, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, παράτυπες διαδικασίες.

Η παρέμβαση της Κ. Κούνεβα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. έχει ως εξής:

«Η έκθεση για τον απολογισμό του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή είναι μια  καλή ευκαιρία  για να εντοπίσουμε τα προβλήματα στη λειτουργία των  ευρωπαϊκών οργάνων. Ευκαιρία είναι να δούμε  για ποια θέματα ανησυχούν  οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Φαίνεται ότι οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν: Τη διαφάνεια και την πρόσβαση στις πληροφορίες, τις πολιτικές της Ένωσης και  τον ρόλο  της Κομισιόν. Πάνω από το 55% των υποθέσεων του Διαμεσολαβητή αφορούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή!

Οι πολίτες παραμένουν καχύποπτοι για την δράση της και ζητούν έλεγχο. Όπως είναι καχύποπτοι και με τις συζητήσεις  πίσω από τις κλειστές πόρτες. Καταλαβαίνουμε  όλοι αυτήν την καχυποψία.

Για αυτόν τον λόγο επιλέγουμε να υποστηρίξουμε αυτήν την έκθεση. Θέλουμε πιο ισχυρό τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή,  που να ακούει χωρίς διακρίσεις τις φωνές των πολιτών και να καταπολεμά τα  φαινόμενα κακοδιοίκησης.»

 

kkuneva.eu

Διαβάστε Επίσης  Το ΕΚ καταδικάζει την ποινικοποίηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην Πολωνία

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!