Συνάντηση Συλλόγου Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής με Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων – προς συμπόρευση

 

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων κ. Βασιλική Μπουκουβάλα και τον Αντιπρόεδρο κ. Θαλή Παπαδάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το άνοιγμα ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο σωματείων. Παρότι στην ενενηντάλεπτη συζήτηση αναγνωρίστηκαν και από τις δύο πλευρές αντικειμενικές αποκλίσεις (Ψυχολόγοι – Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Επιστήμονες Κοινωνικής Πολιτικής – Κοινωνικές Επιστήμες) επισημάνθηκε αμφίπλευρα η αναγκαιότητα κοινού βηματισμού σε μια σειρά ζητημάτων.

 

%cf%83%ce%b5%ce%ba%cf%80-%cf%83%ce%b5%cf%80%cf%83

Μέσα από τη συνάντηση επισημάνθηκε αμφίπλευρα η αναγκαιότητα κοινού βηματισμού σε μια σειρά ζητημάτων.

 

Σημείο διεπαφής μεταξύ των δύο συλλόγων αναδείχθηκε το ζήτημα των συνθηκών εργασίας ψυχολόγων και κοινωνικών επιστημόνων στις κοινωνικές δομές αλλά και στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και των ειδικοτήτων θέσεων εργασίας που προκηρύσσονται σε αυτές. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της εργασιακής επισφάλειας των νέων επιστημόνων αλλά και φαινομένων συντεχνιακών πρακτικών που εξακολουθούν να εμμένουν σε χώρους εργασίας όπου το κοινωνικό όφελος όφειλε να είναι το ύψιστο κριτήριο.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, ένας σύλλογος που λειτουργεί από το 1963, με την εμπειρία και την βαρύτητα του τίτλου που φέρει μπορεί να συνεισφέρει πολύπλευρα και ουσιαστικά στην (κοινή) προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των νέων επιστημόνων.

sekp.gr

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!