20 χρόνια Κέντρο Παιδιού και Εφήβου – Εγκαίνια «Ηλίανθου» και Τ.Ε.Τ.Ε. (Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης)

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ένωσε την φωνή του με την τηλεοπτική σειρά του ALPHA, " Η λέξη που δε λες" που αναδεικνύει το θέμα του αυτισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 12 Νοεμβρίου, η εκδήλωση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, αφιερωμένη στα 20 χρόνια λειτουργίας του φορέα, σε συνδυασμό με τα εγκαίνια δύο νέων δομών.

Σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, το επιστημονικό προσωπικό, οι εθελοντές και οι συνεργάτες του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για θέματα Ψυχικής Υγείας και Ειδικής Αγωγής και να ενημερώσουν τους παρευρισκομένους για τις δύο νέες δομές του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου: το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης Ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος «Ηλίανθος» και το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης.

20-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%86%ce%ae%ce%b2%ce%bf%cf%85_socialpolicy-1

Χειροποίητες δημιουργίες από τους εξυπηρετούμενους με αυτισμό.

Εκπαιδευτικοί, γιατροί, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οικογένειες με μέλη με αυτισμό κ.α. είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Περιστέρι, να θαυμάσουν στο καλλιτεχνικό -δημιουργικό εργαστήρι χειροποίητες δημιουργίες από τους εξυπηρετούμενους με αυτισμό και να ενημερωθούν για το επιστημονικό έργο του Κέντρου μέσα από αναρτημένες ανακοινώσεις – πόστερ με τις οποίες έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Η πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Παρασκευή Σιδηροφάγη

Η πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Παρασκευή Σιδηροφάγη

Η ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Οι καλεσμένοι εντυπωσιάστηκαν από την διαδρομή του Κέντρου, που ξεκίνησε το 1996 στη Χίο ως μια πρωτοβουλία 14 επιστημόνων. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, έχει καταφέρει να υποστηρίξει 5.366 παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, με 95 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σε 6 δομές, 118 εθελοντές και 49 άτομα πρακτικούς ασκούμενους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιστερίου, κ.Αναστάσιος Θεοδωράκος.

20-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%cf%86%ce%ae%ce%b2%ce%bf%cf%85_socialpolicy-3

Ο Δήμαρχος Περιστερίου έκοψε την παραδοσιακή κορδέλα.

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι σημαντικών εταιρειών οι οποίοι παρέλαβαν «βραβείο προσφοράς» και άκουσαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη στήριξή τους προς το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου. Πιο συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι εταιρείες: DOC TV, Lundbeck, ISOMAT, όμιλος ΟΤΕ, AB Bασιλόπουλος, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Σκλαβενίτης, ΙΟΝ, Καραμολέγκος, RoyalBowling, Papadopoulosflags, Φούρνος Βενέτη,ΒΛΑΧΟΣ Δ. & ΣΙΑ ΕΕ, Λάδι & Ρίγανη, DEDRON, οι οργανώσεις ΔΕΣΜΟΣ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ, οι ιδιώτες Χάρης Δαυίδ, Ανδρέας Κούρτης και Αλέκος Πρινιάς.

Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο Περιστέρι γέμισαν από κόσμο για την γιορτή των 20 χρόνων λειτουργίας και τα εγκαίνια του εξειδικευμένου κέντρου για άτομα με αυτισμό "Ηλίανθος" και του Τμήματος Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης

Οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο Περιστέρι γέμισαν από κόσμο για την γιορτή των 20 χρόνων λειτουργίας και τα εγκαίνια του εξειδικευμένου κέντρου για άτομα με αυτισμό «Ηλίανθος» και του Τμήματος Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και της εταιρείας παραγωγής INDIGO VIEW, οι οποίοι παρέλαβαν ένα συμβολικό ενθύμιο για την τηλεοπτική σειρά «Η λέξη που δε λες» που αναδεικνύει για πρώτη φόρα στην ελληνική κοινωνία το θέμα του αυτισμού.

Το «ΚΕΝΤΡO ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ» είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στη Χίο το Μάρτιο του 1996. Ως ειδικά πιστοποιημένος φορέας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, βασιζόμενος στις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής, σκοπός του είναι η ποιοτική παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής.

Έχει πολλαπλή μορφή δραστηριοποίησης και λειτουργίας και διαθέτει τις εξής δομές/τμήματα:

 ➡ Τμήμα Παιδιών & Εφήβων, στη Χίο

 ➡ Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου

 ➡ Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική «Στην Αυλή του Κόσμου»

 ➡ Ηλίανθος, εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.), στο Περιστέρι

 ➡ Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, στη Χίο

 ➡ Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης & Εκπαίδευσης

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου έχει εξυπηρετήσει ως τα τέλη του 2015, 5.366 παιδιά, εφήβους, ενήλικες και παράλληλα καθοδηγεί και στηρίζει με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους.

 

Διαβάστε Επίσης  Ημερίδα «Αναζητώντας το νέο μέσα από τη μετάφραση:διαχρονικές και συγχρονικές προσεγγίσεις στον ελληνόφωνο χώρο»

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!