Δημιουργική Απασχόληση – Θεατρικό Πολιτιστικό Εργαστήρι για Παιδιά: Κάθε Σάββατο από τις 14 Ιανουαρίου 2017

«Μία μέρα χωρίς γέλιο, είναι μία χαμένη μέρα!» Charlie Chaplin

To Κέντρο Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Κινητικής Έκφρασης και Επικοινωνίας «Πόλις» γεμίζει τα Σάββατα των παιδιών με Γέλιο, Δημιουργίες, Παιχνίδι, Πολιτισμό με την εκπαίδευση των συναισθημάτων, τη γνωριμία με τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, μέσα από τη διαδικασία της θεατρικής έκφρασης και παράλληλα παρουσιάζει Διάλεξεις «Συναισθηματικής Νοημοσύνης & Αυτοβελτίωσης» για τους Γονείς.

Εκπαιδευτικοί,Θεατρολόγοι και Ηθοποιοί δημιουργούν, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «Πόλις», θεατρικές ομάδες για μικρούς, οι οποίες θα λειτουργούν κάθε Σάββατο από τις 14 Ιανουαρίου.

Μέσα από την ασφάλεια της ομάδας, τα παιδιά θα μπορέσουν να εκφραστούν σωματικά αλλά και συναισθηματικά, να γνωρίσουν τα όριά τους και να τα ξεπεράσουν, να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν, να παίξουν, να μάθουν βασικές αρχές του θεάτρου, των τεχνών και τέλος, όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τη δική μας παράσταση.

Παράλληλα οι Γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, θεωρίες και πρακτικές, που θα συμβάλλουν στην ουσιαστική και αποτελεσματική προσωπική καλυτέρευση τους σε επίπεδο Προσωπικότητας, Συμπεριφοράς, Γλώσσας Σώματος, Επικοινωνίας και Νόμου της Έλξης σε διαφορετικές κάθε φορά διαλέξεις.

Δημιουργική Απασχόληση Θεατρική ομάδα παιδιών 5-8 ετών, κάθε Σάββατο 10.30-12.00

Μία δημιουργική απασχόληση παιδιών, που βρίσκονται στα πρώτα χρόνια του δημοτικού, με βάση το θεατρικό παιχνίδι. Μέσα από ομαδικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς και κατασκευές, θα αναπτύξουμε τη φαντασία μας και θα μπούμε κρυφά στον κόσμο των παραμυθιών, δημιουργώντας μία μαγική παράσταση! Τα παιδιά θα μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, θα αναλύσουν συμπεριφορές και αξίες, θα αναπτύξουν την αυτοεκτίμηση και θα υποστηρίξουν το ένα το άλλο.

(Συμβολικό κόστος συμμετοχής 5€/Σάββατο ή 20€/μήνα)

Θεατρική ομάδα παιδιών 9-12 ετών, κάθε Σάββατο 12.00-14.00

Με πολύ παιχνίδι, μουσική και γέλιο, στοιχεία απαραίτητα για παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, μέσα από τη θεατρική διαδικασία (κινησιολογικά ζεστάματα, αυτοσχεδιασμούς, θεατρικά παιχνίδια), θα φτιάξουμε μαζί μία ομάδα που θα ταξιδεύει στους πιο απίστευτους προορισμούς με όχημα, τι άλλο; Τη φαντασία! Μέχρι το τέλος του Μάη, το πιο όμορφο ταξίδι μας θα έχει γίνει παράσταση!

​(Συμβολικό κόστος συμμετοχής 5€/Σάββατο ή 20€/μήνα)

Τα παιδιά που συμμετέχουν ατις ομάδες μέσα από τη σημαντική παιδαγωγική αρχή -της αυτενέργειας-, εξελίσσουν τη δράση, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά, καθώς το καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό της περιεχόμενο, προσαρμόζεται στη δυναμική και την ηλικία της κάθε ομάδας. Αυτή η δημιουργική, βιωματική διαδικασία που εμπεριέχει τη ζωντάνια και τη χαρά της συμμετοχής στα πράγματα, αποτελεί το πιο ενδιαφέρον, και βαθύτατα παιδαγωγικό, στοιχείο της μεθόδου του Θεατρικού Παιχνιδιού. Τα παιδιά απολαμβάνουν, με ουσιαστική ευχαρίστηση που προκύπτει από τη συμμετοχή και τη συνδημιουργία. 

Την επιμέλεια των Παιδαγωγικών, Πολιτιστικών και Θεατρικών Δημιουργιών έχει η Αντιγόνη Σταυροπούλου Παιδαγωγός πτυχιούχος Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου Κρήτης και τελειόφοιτη Θεατρικής Σχολής «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν» σε συνεργασία με έμπειρους Παιδαγωγούς, Θεατρολόγους και Ηθοποιούς.

Διαλέξεις «Συναισθηματική Νοημοσύνη – Αυτοβελτίωση» για Γονείς

Παράλληλα με τη Δημιουργική Απασχόληση των παιδιών οι Γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν, μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, θεωρίες και πρακτικές, που θα συμβάλλουν στην ουσιαστική και αποτελεσματική προσωπική καλυτέρευση τους σε επίπεδο Προσωπικότητας, Συμπεριφοράς, Γλώσσας Σώματος, Επικοινωνίας και Νόμου της Έλξης σε διαφορετικές κάθε φορά διαλέξεις.

​(Συμβολικό κόστος συμμετοχής 5€/Σάββατο)

Την επιμέλεια των Διαλέξεων έχει ο Νίκος Σταυρόπουλος Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

** Στα παιδικά τμήματα, τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν και στην άλλη ηλικιακή ομάδα ως «βοηθοί» του εκπαιδευτικού, ή να παραμείνουν στον χώρο του «Πόλις», διαβάζοντας είτε τα μαθήματά τους είτε βιβλία από την πλούσια βιβλιοθήκη μας, με επίβλεψη και χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

*** Οι Γονείς θα μπορούν να χρησιμοποίησουν τη Βιβλιοθήκη και τους υπέροχους χώρους χαλάρωσης και δημιουργίας του «Πόλις» ή να παρακολουθήσουν παράπλευρα Σεμινάρια Επιστήμης Εαυτού, Κινηματογράφου ή Σεμινάρια Νέας Τεχνολογίας.

Περισσότερες Πληροφορίες και Online Εγγραφή: εδώ…
τηλ: 210 8000009 – 210 2770181 

 

«Πόλις»
Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Κινητικής Έκφρασης & Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής
Εκπαίδευση & Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική
Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης
14121 Ηράκλειο Αττικής
τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181
e-mail: education@polis.edu.gr 
Ιστοσελίδα: www.polis.edu.gr
Facebook: www.facebook.com/polis.education

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!