Επιστημονικό Συνέδριο «ΠΕΨΑΕΕ – 20 Χρόνια Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και Επαγγελματική Επανένταξη: Διαδρομές & Προοπτικές»

Την Παρασκευή και το Σάββατο 25 – 26 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «ΠΕΨΑΕΕ – 20 Χρόνια Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και Επαγγελματική Επανένταξη: Διαδρομές & Προοπτικές», με αφορμή τα 20 χρόνια από την υπογραφή του ιδρυτικού καταστατικού του φορέα. Το Συνέδριο έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο Νέου Δημαρχείου Περιστερίου, με την ευγενική χορηγία του Δήμου Περιστερίου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%88%ce%b1%ce%b5%ce%b5-20-%cf%87%cf%81%cf%8c

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 33 ομιλητές, εκ των οποίων οι 4 ήταν λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και πραγματοποιήθηκαν 34 ομιλίες – εισηγήσεις. Οι ομιλητές προέρχονταν από όλο το φάσμα των φορέων που εμπλέκονται στην Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη των ψυχικά ασθενών, όπως φορείς ψυχικής υγείας, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Γενικά Νοσοκομεία και Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, ΚοιΣΠΕ κλπ. Θέλοντας να τονίσουμε την έννοια της συμμετοχής και συν-παραγωγής στην ψυχική υγεία, 3 από τους 7 συντονιστές των πάνελ ήταν λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και μέλη των οικογενειών τους. Το Συνέδριο παρακολούθησαν 220 καταγεγραμμένοι Σύνεδροι.

%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%88%ce%b1%ce%b5%ce%b5-20-%cf%87%cf%81%cf%8c

Λόγω της πολυσυλλεκτικότητας των συμμετεχόντων ομιλητών, των θεματικών ενοτήτων και των εκπροσωπούμενων φορέων, αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν πολλά σημαντικά θέματα για το σήμερα και το αύριο της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των ψυχικά ασθενών, από διαφορετικές οπτικές γωνιές, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε στις έννοιες «δικτύωση», «εξωστρέφεια», «επαγγελματική ένταξη» καθώς και στα νέα μοντέλα στην ψυχοκοινωνική αποκατάσταση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΨΑΕΕ επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όλους τους ομιλητές και συμμετέχοντες και εύχεται να συνεχίσει να έχει τόσο σημαντικούς συνοδοιπόρους στο ταξίδι που πραγματοποιεί στο χώρο της ψυχικής υγείας και στα επόμενα 20 Χρόνια λειτουργίας του φορέα.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Διήμερο Συνέδριο: "Εκπαίδευση στη Δημοκρατία στην Εκπαίδευση" | Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!