Σεμινάριο: «Τα αρνητικά συναισθήματα που ταλαιπωρούν και τρόποι διαχείρισης τους»

Σεμινάριο – Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Ερμού 58-60, 10563 Αθήνα

Πέμπτη 19/01/2017 18:15-22:15 μ.μ.

Πληροφορίες & Κρατήσεις: τηλ. 211-2143425 κιν. 6972152645

Κόστος: 40 ευρώ / Ειδική τιμή σε ανέργους και φοιτητές 30 ευρώ

 

Εισηγήτρια: Ευαγγελία Καραίσκου*

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες, ειδικούς ψυχικής υγείας και μη, που βιώνουν αρνητικά συναισθήματα όπως ζήλεια, φόβο, θυμό και απογοήτευση και όσους θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με αυτά.

Ο φόβος, η ζήλεια, ο θυμός και η απογοήτευση είναι συναισθήματα που χαρακτηρίζονται αρνητικά και τα βιώνουμε όλοι ανά χρονικά διαστήματα. Πολλοί ταλαιπωρούνται πιο συχνά απ’ ότι κάποιοι άλλοι.

Είναι όντως αρνητικά αυτά τα συναισθήματα; Είναι χρήσιμα σε κάποιες εκφάνσεις τους; Πότε αρχίζουν και γίνονται δυσλειτουργικά για τη ζωή ενός ανθρώπου; Πώς το αντιλαμβανόμαστε και τι μηνύματα παίρνουμε μέσα από αυτά; Πώς συνδέονται αυτά τα συναισθήματα με τον τρόπο σκέψης και τη συμπεριφορά; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα διαχειριστούμε;

Βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων θα συμπληρώσουν το θεωρητικό μέρος του θέματος.

*Η Ευαγγελία Καραίσκου είναι πτυχιούχος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εξειδίκευση στην Ειδική αγωγή, με κύριο ενδιαφέρον τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόσει το ABA. Έχει πιστοποίηση για τη χορήγηση του WISC III, εργαλείου για την αξιολόγηση νοημοσύνης παιδιών 6 έως 18 ετών και του Αθηνά τεστ, εργαλείου αξιολόγησης σχολικής ετοιμότητας. Από το 2013 εργάζεται ως ψυχολόγος σε ιδιωτικό Παιδικό σταθμό, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, την οποία και εφαρμόζει σε συνεδρίες με παιδιά άνω των 7 ετών και ενηλίκους.

Ολιγομελή τμήματα (έως 15 άτομα).  Παρέχονται βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!